Compromís aposta per menjadors escolars de proximitat i sostenibles

474

Actualitat Diària

La diputada de Compromís i portaveu de la comissió d’Educació, Papi Robles, ha presentat una iniciativa a les Corts Valencianes perquè es realitzen les modificacions i millores necessàries en els processos de contractació dels servicis dels menjadors escolars públics perquè siguen sostenibles, de proximitat, nutricionalment equilibrats i amb participació dels actors educatius.

En este sentit, Papi Robles afirma que “és el moment de fer un pas endavant pel que fa a l’elecció de les empreses que presten servicis de menjadors escolars. Ara mateix, calen menjadors escolars que tinguen com a font principal la nostra horta, els nostres mars i les nostres granges; amb producte de temporada i fent que els diners retornen als nostres productors. No té cap sentit que els menjadors empren productes que vénen de l’altra punta del planeta, tenint a l’abast un gran sector primari”.

La diputada valencianista proposa que els menús s’elaboren amb productes sostenibles i que beneficien l’economia local, amb criteris de proximitat, producció local i d’agricultura ecològica. Això suposa, per altra banda, que el producte siga fresc i de temporada. A la proposta que presenta Compromís també s’incidix en la necessitat que l’alimentació siga saludable, d’acord amb els principis de la dieta mediterrània i la normativa elaborada pel Consell en matèria alimentària i les directrius aprovades a les Corts Valencianes en este sentit, com la resolució 194/X, sobre el foment d’una agricultura valenciana respectuosa amb el medi ambient i la salut humana, en la qual s’insta a introduir “criteris de reducció d’emissions, de valorització d’aliments de proximitat i de valorització de productes ecològics als plecs de condicions de restaurants i menjadors col·lectius de titularitat pública o sostinguts, majoritàriament, amb fons públics”. A més, Robles aposta perquè la comunitat educativa tinga assegurats els mecanismes de participació en l’elecció del proveïdor del servici de menjador escolar.

Afegit a totes estes iniciatives que posen l’accent sobre la contractació, la diputada Papi Robles aposta per l’impuls de projectes formatius per a l’alumnat, el professorat i les famílies per tal de reflexionar sobre l’alimentació com a element decisiu en la salut personal i en el desenvolupament de l’entorn.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací