Colomer lloa el nou Pla Estratègic de Turisme Accessible en la Comunitat 2021-2024

396

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha destacat que el nou Pla Estratègic de Turisme Accessible en la Comunitat Valenciana 2021-2024 serà “obert, participatiu i interactiu”.

Es tracta d’un pla que compleix amb els mandats de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, i el procés d’elaboració de la qual s’ha iniciat ja amb diverses taules de treball i un canal directe de participació a través de la web de Turisme.

Per a Colomer, “el fet de tenir aliances i integrar en l’estratègia de Turisme a diferents actors és molt interessant per a abordar amb garanties, els objectius que tenim per davant, un ampli horitzó en pro del turisme universal”.

El secretari autonòmic de Turisme ha realitzat aquestes declaracions durant l’obertura de la jornada de treball o webinar sobre el citat Pla, on ha coordinat la jornada el director general de Turisme, Herick Campos, que serà l’encarregat de gestionar el procés de participació pública, i on han participat destinacions turístiques, organitzacions com Predif, Cocemfe i Asindown, així com altres organitzacions empresarials, sindicals i socials de tots els àmbits territorials de la Comunitat Valenciana i diversos departaments de la Generalitat.

L’objectiu que es persegueix és convertir a la Comunitat Valenciana és una destinació de qualitat, sostenible, hospitalari i inclusiu, on l’accessibilitat és fonamental.

Durant la seva intervenció, Colomer ha fet referència a l’hospitalitat de la Comunitat Valenciana,”hem posat en valor un concepte per a entendre el territori turístic, l’hospitalitat, que hem elevat a rang de Llei”.

“Hem intuït que el turisme inclusiu és la versió més avançada de l’hospitalitat, quan som capaces d’atendre a tothom per igual”, ha continuat Colomer; per a qui “el fet d’integrar la diversitat funcional serà el veritable examen de l’hospitalitat que busquem”.

Cal destacar que a diferència de l’anterior pla, en aquest Pla Estratègic d’Accessibilitat 2021-2024 s’obren dues línies noves de treball, ja que s’abordarà la inserció laboral de treballadors amb necessitats especials en el sector turístic i es contemplaran els avanços en accessibilitat de les destinacions pertanyents a la Xarxa DTICV de manera que es coordinin i reforcin les accions recollides en tots dos plans.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací