Colomer inaugura les escultures per a senyalitzar els municipis de la Ruta del Greal

748

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat juntament amb l’alcalde de Barracas, Antonio Salvador Corell, i l’artista Antonio Peris Carbonell, l’escultura ‘Alfons el Magnànim porta el Greal a la Comunitat Valenciana’, creada per aquest escultor valencià i emmarcada en el projecte impulsat per la Generalitat, ‘Obres Commemoratives Ruta del Greal’.

Francesc Colomer ha assenyalat que “aquestes escultures, creades per l’artista valencià Antonio Peris Carbonell serviran per a senyalitzar els municipis que formen part del camí”, i ha explicat que “aquesta escultura de Barracas és la primera obra en la primera parada de la Ruta del Greal en la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Colomer ha declarat que “en les diferents escenes es representen parts del camí del Greal i són 24 obres que juntes formen una” i ha incidit en què es tracta de “un conjunt per a entendre la història del Greal i el seu camí fins a la Catedral de València”.

Durant la inauguració a Barracas de la primera escultura d’aquest grup, el responsable de Turisme ha ressaltat “la implicació dels alcaldes dels municipis que formen part de la Ruta del Greal per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa”.

Colomer ha ressaltat que des de Turisme Comunitat Valenciana “estem treballant en diversos projectes, entre els quals destaca, tant pel seu significat, com per tot el potencial que tanca, la Ruta del Greal”.

Les escultures

L’escultura inaugurada aquest dimecres a Barracas pel secretari autonòmic de Turisme forma part d’un conjunt de 24 escultures que contribuiran a identificar les etapes.

Relataran la història de la sagrada relíquia al temps i exposaran l’excel·lència de cadascuna de les poblacions implicades.

Aquestes escultures, amb una dimensió de 27 metres quadrats, estan realitzades en acer i estan situades al llarg de tot el recorregut de la ruta, des de Sant Joan de la Penya a València. Les escultures contaren un relat que reflectira la història del Greal i com va arribar a València.

En concret, s’emplacen en els municipis de Balle, Sant Joan de la Penya, Loarre, Bolea, Huesca, Almudévar, Zuera, Zaragoza, Muel, Cariñena, Daroca, Calamocha, Monreal del Camp, Santa Eulalia del Camp, Teruel, La Pobla de Valverde, Sarrión, Barracas, Segorbe, Torres-Torres, Sagunt, Massamagrell, Alboraia i València.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací