Colomer el balanç de les accions empreses en 2020 des de Turisme a Castelló

460

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat davant la Comissió de Turisme de la Cambra de Comerç de Castelló un balanç de les accions empreses des de Turisme CV durant 2020.

El titular de Turisme ha recalcat que, davant la situació actual, “hem de manejar diversos escenaris de manera constant i estar preparats per a cadascun d’ells”, al mateix temps que ha incidit en què “en aquests moments es treballa amb el curt termini i les reserves d’última hora”.

En aquesta línia, ha explicat que com en aquests moments “Europa roman pràcticament tancada, i també la resta d’Espanya, ens hem de centrar en l’únic àmbit de mercat que ens queda, que és l’intern de la Comunitat Valenciana”, i ha assenyalat que “a aquest va dirigit el bo turístic que està permetent afavorir el flux de visitants dins de la Comunitat”.

Colomer ha recordat que durant aquest 2020 “no hem deixat de tenir contacte amb tota mena d’agents, turoperadors i mitjans especialitzats de mercats internacionals”. Així, ha explicat que “la setmana passada ho vam fer amb el mercat britànic, amb bones notícies perquè compten amb pronòstics esperançadors respecte a les reserves per a l’any vinent”.

Segons Francesc Colomer, “els contactes que hem tingut per a articular oportunitats ens obren a diversos escenaris, com poden ser els corredors turístics segurs, en els quals ja estem treballant per a demostrar que podem aconseguir patrons de seguiment i traçabilitat similars als de les illes”.

Respecte a la transformació digital, el secretari autonòmic ha recalcat que “durant el 2020 hem avançat ja en una estratègia futura amb un nou portal més visual i intuïtiu” i ha afegit que “a més, hem licitat un projecte d’intel·ligència i big data denominat Data Tur que pretén ser un punt d’inflexió en la gestió de dades”.

Així mateix, Colomer ha posat l’accent que durant els mesos de confinament de 2020, des de Turisme “impulsem un grup d’experts en diferents matèries amb l’objectiu d’analitzar la situació que s’estava vivint i estudiar solucions a curt i mitjà termini per al sector turístic que s’ha consolidat i convertit en un referent per a prestar ajudar a aquest sector”.

Respecte a la seguretat, el responsable de Turisme ha ressaltat que “hem treballat al costat del Ministeri per a l’elaboració de protocols que garanteixen que els turístics són espais segurs”.

Francesc Colomer també ha recordat que durant aquest any “s’ha adaptat i reforçat la formació a través de webinars”, i ha destacat que “també hem posat en marxa un fons de cooperació per a municipis turístics, a més d’una campanya d’estímul a través del bo viatgi”.

Durant la seva intervenció, Francesc Colomer també ha anunciat els objectius prioritaris per al pròxim exercici 2021, encara que ha assenyalat que “hem de parlar amb molta cautela, perquè el pressupost aquesta encara en seu parlamentària”.

En aquest sentit, ha destacat que “segmentació, especialització i producte basaran el pla de màrqueting de 2021”, també ha declarat que “en 2020 s’ha articulat un decret d’ajudes directes al sector que pretenem ampliar i reforçar en 2021”, i ha afegit que a més, l’any vinent “mantindrem més de 50 convenis, que suposen aliances amb el sector per a realitzar accions de co màrqueting”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací