Colomer destaca l’aliança de Turisme amb la FVMP que permet “noves eines turístiques”

541

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut ressaltar aquest divendres l’aliança de Turisme amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), i ha indicat que “fa cinc anys que compartim aquest viatge conjunt per a ramificar i fer arribar noves propostes turístiques on més costa, en l’espai rural”.

A través d’aquesta aliança, en forma de conveni, “donem instruments i eines per a construir un model de turisme que volem”, ha afegit.

Així ho ha declarat Colomer, durant l’obertura del webinar sobre “Itineraris de turisme cultural per a la dinamització del territori valencià” que ha organitzat la FVMP per a municipis de poblacions de menys de 1.500 habitants.

Es tracta d’una jornada, emmarcada dins del conveni de col·laboració entre totes dues entitats, que ha versat sobre aquells aspectes culturals, reals i potencials, que ofereixen els pobles de la Comunitat Valenciana, veient-los com a destinacions turístiques atractives.

Durant la seva intervenció, Colomer ha destacat la importància del turisme actiu per fomentar i generar idees, al seu parer “les idees són les que mouen al món, no les màquines, són les que ens ajuden a visualitzar el futur i a compartir avantatges que ens facin millors”.

En aquesta línia, ha destacat que “la cultura ens aporta un element de transformació i diferenciació que radica en tot el territori”; i ha afegit que “ens dóna el plus diferencial i l’avantatge competitiu per a rescatar el nostre”.

Colomer ha insistit que “tenim molts recursos encara per rescatar i transformar-los en producte turístic”. Per al titular de Turisme “interpretar el territori és la clau per a avançar i transformar els recursos en productes i poder comercialitzar-los”. I ha assegurat que “si no hi ha gent que et busca, no hi ha turisme; hem d’aconseguir un cercle actiu entre tots”.

A més, ha posat l’accent que “l’any 2020 ha connectat dos interiors, el de les persones amb les ganes de buscar l’altre interior, el nostre àmbit rural”. Al seu judici, “hem de transformar això en producte estructural, que no deixi de ser tendència”, ha afirmat.

Per part seva, el director de coordinació d’àrees de la FVMP, Eugeni de Manuel, ha volgut ressaltar tota la labor que s’ha realitzat des de la Federació en l’elaboració de protocols sanitaris per a l’ús dels recursos turístics dels municipis, a més de dedicar esforç a convèncer per a la posada en marxa de noves iniciatives turístiques.

Per a Eugeni de Manuel “aquest webinar va dedicat a petits municipis de menys de 1.500 habitants que tenen menys recursos, però que tenen elements fonamentals per al turisme cultural”. En aquest sentit, ha recalcat que “aquest taller s’ha dissenyat des dels propis municipis”.

Així mateix, ha assenyalat que “és important que aquests productes que anem configurant en els municipis comptin amb diferents actors i diferents espais, per a establir de manera conjunta la protecció, anàlisi, posada en valor i promoció del patrimoni”.

El coordinador d’àrees de la FVMP ha avançat que “es continuarà treballant en el desenvolupament dels municipis petits” i ha afegit que “s’obriran noves possibilitats amb els fons europeus”.

Finalment, destacar que aquest webinar tanca el cicle dels tres tallers organitzats per la FVMP, en col·laboració amb el departament de CreaTurime de Turisme Comunitat Valenciana, dirigits a empreses d’àmbit local i entitats locals amb l’objectiu de dinamitzar els petits municipis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací