Colomer aposta per mancomunar esforços en materia turística amb la Xarxa DTI-CV

814

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la primera assemblea de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, que se celebra en l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat.tur.

Francesc Colomer ha ressaltat que “aquesta assemblea és una fita en la nostra política de transformació en clau intel·ligent de les nostres destinacions turístiques, on ja comptem amb 48 destinacions enrolades en aquesta Xarxa”.

Colomer ha recordat que la Xarxa DTI-CV “és un dels nostres projectes més emblemàtics i importants” i ha recordat que “la Comunitat Valenciana se situa en l’avantguarda de l’Estat espanyol, ja que el propi Segittur ha reconegut que els valencians hem inspirat l’estratègia a nivell nacional”.

El responsable de Turisme ha explicat que, des de la Generalitat, “som conscients que la transformació digital afecta de ple a l’economia turística, que ja està inserida en l’economia del coneixement i el turista és cada vegada més tecnològic”.

Per això, ha ressaltat que, a través d’aquesta assemblea, “treballarem per a coordinar-nos i cooperar amb les destinacions, per a compartir estratègia, paràmetres, metodologia i aliar-nos entre tots per a fer possible una Xarxa DTI”. A més, ha afegit que “la jornada d’avui és un pas qualitatiu molt important perquè ens permet visualitzar la fortalesa del municipalisme en clau de DTI”.

Durant la primera assemblea de la Xarxa s’han abordat, entre altres temes, el pla d’acció 2019 de la Xarxa DTI-CV; els requisits d’accés, beneficis i obligacions de les destinacions turístiques, a més de l’aprovació del reglament de funcionament que ha presentat el director general de Turisme, Josep Gisbert, i l’elecció de càrrecs.

El director d’Intel·ligència Turística, Mario Villar, ha explicat que “comencem en 2015 creant metodologia DTI al costat de Segittur a través de diferents projectes que van servir de base” per a treballar en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana.

Mario Villar ha explicat que “aquesta assemblea és un punt d’inflexió per a dividir als municipis que volen ser intel·ligents en tres estadis: els més avançats; els que tenen ja un autodiagnòstic que volen ser-ho i estan en aquest procés; i les destinacions que volen aquesta transformació digital però que les seves capacitats són menors”.

Destinacions DTI en la Comunitat Valenciana 

La Xarxa DTI-CV constitueix un element essencial per a impulsar el canvi de model de planificació i gestió de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana en clau intel·ligent. En l’actualitat, un total de 48 destinacions turístiques de la Comunitat formen part de la Xarxa.

Les destinacions adherides de la província de Castelló són Benicarló, Benicàssim, Castelló, Torreblanca, la Mancomunitat Espadán-Mijares, Morella, Onda, Orpesa, Peníscola, Consorci Plana Baixa, Vinaròs i la Diputació de Castelló.

A la província de València, són Andilla, Alzira, Aiora, la Mancomunitat La Safor, Canet d´En Berenguer, Consorcide la Ribera, Cullera, Gandia, la Mancomunitat La Canal de Navarrés, Camporrobles, Requena, Riba-vermella, Tavernes de la Valldigna, València i la Diputació de València.

De la província d’Alacant, les destinacions de la Xarxa DTI-CV són Alcoi, Alacant, L´Alfàs del Pi, Elx, Benidorm, Benissa, Calp, Dénia, El Campello, Altea, Finestrat, La Nucia, La Vila Joiosa, Mancomunitat Vall de Pop, Oriola Elda, Sant Vicent del Raspeig, Santa Pola, Torrevella, Villena i Xàbia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací