Climent: “La resiliència resideix en l’aposta per la innovació en els processos de producció”

559

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que la resiliència dels sectors productius de la Comunitat “resideix en l’aposta per la innovació en els processos de producció”.

Climent ha realitzat aquestes declaracions durant la seva visita a Elx a l’empresa Simplicity Works, on ha estat acompanyat per la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez.

El conseller i la directora general han conegut de primera mà la tecnologia revolucionària de la nova generació, 3D Bonding que permet unir les peces de cuir, tela o cautxú del calçat sense necessitat de fer-lo manualment. Així, amb precisió de màquina, cada detall i cada unió es completa sense les imperfeccions dels productes fets a mà.

Gràcies a aquesta nova tecnologia patentada, que després d’anys de desenvolupament finalment està llesta per a la producció, aquesta empresa d’Elx ha aconseguit transformar un disseny en un producte comercial.

En aquest sentit, Climent ha subratllat que Simplicity Works és un clar exemple de la importància que adquireix en aquests moments d’incertesa econòmica “l’aposta per la de la indústria 4.0, especialment en els sectors manufacturers tradicionals com el calçat”.

El conseller ha felicitat l’empresa per aquesta nova tecnologia que, sent indústria 4.0 realitza la producció més primària, ja que en el món del calçat era molt complicat robotitzar la producció, per la complexitat que té el muntatge del calçat i de la irregularitat que té en l’hora de la fabricació de les diferents peces.

Així mateix, ha subratllat que aquesta nova tècnica d’injecció “permetrà la fabricació de calçat idèntic i combinat amb totes les matèries primeres més variades”, i ha explicat que aquest innovador projecte “acostarà la producció d’Àsia a nivell mundial local”.

“Ja hi ha un punt productiu a Portugal, en breu s’obrirà un nou a Mèxic i també s’està trabajándo perquè hi hagi un a Europa, concretament a Elx que permetrà atendre molt ràpidament la demanda”, ha afegit sobre aquest tema.

3D Bonding

El mètode 3D Bonding consisteix a col·locar els materials del producte en un motlle tridimensional acabat i en una sola injecció de polímer unir les peces en uns segons. D’aquesta manera s’elimina la major part del treball manual requerit per a la construcció de la sabata perquè totes les peces de calçat s’uneixen simultàniament i no d’un en un com requereix el procés de costura tradicional.

3D Bonding sinergiza els projectes 4.0 utilitzant tecnologies com a robots de treball conjunt, impressió 3D, intel·ligència artificial i Big Data amb la intenció d’un sistema més eficient mai usat en el calçat i altres indústries.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha destacat el valor afegit que aporta la tecnologia 3D Bonding que té un mètode de producció més fàcil, ràpid i econòmic que l’actual. A més, produeix un calçat de major qualitat, comoditat i salut sense augmentar el preu final.

Beneficis 3D Bonding

Amb la utilització de la tecnologia 3D, Bonding el procés ràpid permet aconseguir una mà d’obra de qualitat i especialitzada. A més, d’un 50% d’estalvi en el consum de cuir i tela i un 30% menys d’ús d’energia de la producció de proximitat.

Els llocs de producció es poden situar prop del consum perquè una fàbrica de 3D Bonding a Europa pot produir un calçat més econòmic que una fàbrica tradicional amb seu a Àsia. Així mateix, permet utilitzar bones condicions de treball i eliminar el combustible del transport de llarga distància.

A més, la tecnologia d’unió 3D reuneix una combinació d’art, ciència i tecnologia i dóna vida als dissenys de la imaginació. Amb el sentit de la senzillesa i la perfecció de la fabricació dóna productes pràctics amb característiques físiques i qualitats úniques.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací