Bonig invita a Sànchez a “conèixer la crítica situació sanitària de la Comunitat”

535

Actualitat Diària

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) Isabel Bonig, ha enviat una carta al President del Govern, Pedro Sánchez, convidant-li a visitar els serveis públics valencians més afectats per les retallades “liderades” pel President de la Generalitat, Ximo Puig perquè “conegui in situ la crítica situació sanitària de la Comunitat”.

Bonig s’ha referit d’aquesta manera a la visita que el President del Govern realitzarà dijous que ve a la Comunitat Valenciana i, en aquest sentit li ha traslladat que la societat valenciana viu una situació de “extrema necessitat, agreujada per la reducció d’inversió en àrees tan fonamentals com la Sanitat durant una pandèmia que no coneix antecedents en la nostra democràcia”.

Per això, Bonig li ha traslladat a Pedro Sánchez “qüestionis que segur no li comptaran en la seva visita” com que Puig ha retallat des que governa, 11.145 sanitaris tal com reflecteix el Compte General de la Generalitat; o la “indefensió” en la qual es troben els 2.640 MIR de la Comunitat o que la Comunitat està “a la cua nacional en realització de PCRs malgrat ser una de les quals més pacients ingressats per Covid té i la quarta en nombre d’ingressos en l’UCI en les últimes 24 hores” segons les dades de Sanitat.

Per això, li ha convidat a passar-se per l’Hospital d’Oriola per a veure el col·lapse de les UCIs, o “acostar-se a l’Hospital d’Elda on la pressió assistencial és ja insostenible igual que en el Clínic de València on, des de fa dies, els professionals sanitaris alerten de la sobresaturació per pacients Covid”.

Li anima a visitar l’Hospital de Vinaròs per a veure la situació de les Urgències i aprofiti que és a la província per a “saber per què Puig ha tancat el centre de salut de Constitució o el centre de Torrehermosa de Vila-real en plena segona onada”.

Bonig ha proposat al President del Govern que culmini el seu viatge a l’Hospital de Campanya que Ximo Puig va aixecar prop de la Nova Fe de València, un dels tres hospitals (juntament amb els d’Alacant i Castelló), que van costar més de 8 milions d’euros i que mai han registrat pacients Covid o no Covid malgrat la corba i la pressió sanitària als hospitals valencians.

Anima, a més, al President a “passar-se pel Centre de Recerca de l’Institut de la Fe per a parlar amb els investigadors del centre sobre la precarietat laboral dels professionals i l’escassetat de mitjans d’una instal·lació que és referent nacional i internacional”.

“Els valencians – ha afegit– agrairan que el President del Govern es preocupi per unes manques que pot marcar la seva vida per sempre”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací