Climent: ‘Hem augmentat un 55% el pressupost de les ajudes a la internacionalització’

571

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat l’esforç de les empreses de la Comunitat Valenciana per mantindre la seua presència internacional en un moment complex, “amb la recuperació gradual de les xifres d’exportació mensuals en 2020 i amb una nova xifra històrica amb més de 24.000 empreses exportadores.”

Climent comentava aquestes xifres durant la presentació de la VII edició de l’Anuari de Marques Valencianes en l’Exterior impulsat pel Club de Màrqueting del Mediterrani, en el qual han participat així mateix representants de les associacions dels sectors més exportadors de la Comunitat.

Climent ha destacat el valor de les xifres d’exportació en 2020, un any complicat marcat per la pandèmia amb restriccions a la mobilitat, “amb més de 28.000 milions d’euros i amb la recuperació gradual de les exportacions mensuals de diferents sectors productius”.

“Es tracta de xicotetes mostres de recuperació” i una mostra de la gran labor de les empreses. En la conselleria d’Economia Sostenible “treballem al costat de les empreses i per això, hem ampliat fins a un 55% el pressupost destinat a ajudes a la internacionalització, amb una xifra en 2021 pròxima als 13 milions d’euros”, ha indicat.

Així mateix, Climent ha reiterat el suport de la Conselleria a través de l’Ivace, amb una potent xarxa d’oficines en l’exterior i amb un equip de professionals amb experiència en internacionalització que assessoren i fan costat a les empreses en aquesta interessant tasca.

En la seua intervenció, Climent ha assenyalat així mateix l’important paper que estan jugant les eines de màrqueting internacional en l’actual moment i per això ha lloat la labor del Club de Màrqueting del Mediterrani, “que dóna veu a les empreses que aposten pel desenvolupament de marques en els mercats exteriors i que poden exercir un interessant paper tractor per a altres empreses”.

Precisament en el suport a les polítiques de marques, Climent ha indicat el recolzament a prop de 170 empreses en els últims cinc anys tant en estratègies de marca i comunicació com de màrqueting digital internacional, amb ajudes pròximes al mig milió d’euros.

En la presentació han participat representants de les associacions dels sectors més exportadors com són Arvet, Ateval, Anieme, Fedai, Fedacova, AEFJ, Aseban i Asepri, que han repassat la situació dels seus respectius sectors i l’adaptació de les diferents actuacions al moment actual.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací