Climent anuncia un augment de més del 42% en la inversió en 2019 per impulsar la política industrial

941

S’ha arribat fins als 35 milions d’euros per atendre a 17 sectors industrials

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat “un augment del 42,49% de la inversió de la Conselleria d’Economia Sostenible per a la política industrial”. Això suposarà passar dels 118,5 milions de 2018 a més de 183 milions per al 2019, amb l’objectiu “d’impulsar la transformació del model econòmic valencià cap a un model productiu amb major pes de la indústria”.

El conseller ha presidit l’Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians, on estan representades també altres conselleries com la d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, la d’Hisenda i Model Econòmic, l’Agència Valenciana de Turisme i els agents socials més representatius, com la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), CCOO-PV i UGT-PV.

El conseller ha ressaltat que el principal factor d’aquest important augment de l’esforç en política industrial és la implementació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) 2018-2023, que va duplicar la seua dotació, passant dels 17,5 milions en 2018 als 35 milions en l’exercici 2019.

En aquest sentit, el conseller ha recordat que per a 2019, el PEIV inclou un conjunt d’ajudes, que s’acaben de publicar de manera anticipada per valor de 32,3 milions, per tal de donar suport a la realització d’inversions sostenibles de caràcter industrial, que contribuïsquen al creixement i consolidació de pimes industrials vinculades a un total de 17 sectors industrials: calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, el sector de la fusta, moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatges, productes infantils, indústria del paper i arts gràfiques, valorització de residus, i biotecnologia, producció audiovisual i de videojocs.

Rafa Climent ha ressaltat “el caràcter transversal del PEIV, que compta amb la interacció i coordinació de nombrosos organismes de la Generalitat en benefici del sector industrial”, i que “a l’hora d’implementar les línies d’actuació que donen resposta als reptes de la indústria valenciana, s’està actuant mitjançant una estratègia de cooperació a diversos nivells: empreses, organitzacions i estructures intermèdies, com ara clústers i consorcis, i les associacions empresarials dels sectors industrials, per a les que també s’han convocat ajudes per un import de 2,7 milions d’euros”.

Llei d’Àrees Industrials

Un altre dels punts tractats a l’Observatori ha sigut els treballs que s’estan realitzant per desplegar la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha informat que la Conselleria d’Economia Sostenible ha elaborat un model d’estatuts d’entitats de gestió i modernització d’àrees industrials, que està disponible des del passat 3 de gener, gràcies a la seua publicació en el DOGV, “perquè les comissions promotores i les persones titulars de béns immobles situats a l’àrea industrial delimitada, puguen conèixer els requisits formals i fins i tot iniciar el procés de constitució. “.

Aquest model d’Estatut, ha estat prèviament sotmès a consulta a la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval), i al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Admnistració Local (Cosital).

Així mateix, Climent ha explicat que la Conselleria segueix treballant en la definició de la resta d’elements necessaris per a facilitar la constitució d’aquestes entitats, com els models de convenis amb els ajuntaments, així com en altres aspectes a desenvolupar inclosos en la llei, com els instruments i aplicacions necessàries per a constituir-se en municipi industrial estratègic, municipi logístic estratègic o enclavament tecnològic, i la classificació de les àrees industrials.

El funcionament de la nova Llei d’Àrees Industrials es basarà en la cooperació entre les empreses i les administracions, especialment els ajuntaments. En aquest sentit, la nova llei facilita mecanismes per sumar i desenvolupar actuacions conjuntes, com les entitats de gestió, que poden donar un gran impuls a la gestió de les àrees industrials.

Pla Seguretat Industrial

El conseller també ha presentat els resultats de la 1a Campanya del Pla d’Acció per a la Promoció de la seguretat industrial, en la qual s’han realitzat diagnòstics sobre el compliment de la normativa en matèria de seguretat industrial en instal·lacions del sector de les estacions de servei i dels centres comercials. Aquests diagnòstics han permès comprovar l’elevat grau de compliment de la normativa en aquest tipus d’instal·lacions.

Rafa Climent ha manifestat que “el Consell vol conscienciar la ciutadania sobre la seguretat industrial i també lluitar contra l’intrusisme professional”. Per això, ha anunciat que “per a finals de gener està previst que estiga dissenyada una nova campanya per determinar en quins altres àmbits es continuaran realitzant aquests diagnòstics”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací