Actualitat Diària
La pionera ruta del Vermut i el Tardeo de Vila-real ha evolucionat a Vila-real fins a ser un esdeveniment revolucionari en l’àmbit social, local i econòmic com la Cita Urbana Musical i Solidària, un projecte que va nàixer amb la vocació de crear un nou espai a Vila-real, no només per a l’oci alternatiu en família sinó també per a la generació d’economia local, sobretot en l’hostaleria i el comerç, però sense perdre mai de vista la solidaritat que forma part de l’ADN vila-realenc. Les famílies de la ciutat gaudiran de fins a 18 cites musicals durant aquest trimestre que es repartiran per diversos locals i esbabliments hostalers en aquesta segona edició amb diverses novetats a nivell tècnic i de programa.
El regidor d’Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l’esdeveniment, Javier López i David Simó, de l’agrupació V-MOL, han presentat aquesta nova convocatòria, que va començar durant les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia i que continua durant els pròxims caps de setmana amb propostes molt variades per a “fomentar la creació d’un espai d’oci alternatiu, diürn i en família que, a més, porta l’ADN solidari”, indica Ochando.
Sense anar més més lluny, aquest divendres 14 tindrà lloc l’actuació de Gran Músico y Mejor Persona / Plantadete y Sentadillo, al carrer de Colom, 24, a les 19.30 hores. La següent cita serà el divendres 21, a la mateixa hora, al carrer de l’Ermita, 165, a càrrec de Chebo, i tancarà el mes de setembre The Last Mexican, amb una actuació el diumenge 30, a les 12.00 hores, a la plaça del Llaurador, 14.
David Simó explica que “en aquesta temporada, al marge de seguir comptant amb els grups locals, també volem donar a conèixer noves propostes musicals de fora de la ciutat i de la resta de la Comunitat, apostant per tots els estils, des del rock fins al flamenc”, i destaca que, entre les novetats preparades per a aquesta edició es troba la creació d’un podcast mensual a mode de resum en el qual el públic i els protagonistes de cada esdeveniment plasmen les seues opinions i sensacions sobre la cita. “A més, i segons les possibilitats de cada espai, anem a gravar i retransmetre en directe cada actuació a través de la xarxa social Facebook perquè hi haja un major seguiment i impacte”, apunta.
Per la seua banda, Javier López destaca el vessant solidari de la convocatòria. “Cada mes donem suport a una causa solidària”, explica, “hem començat amb Huellas Callejeras, però seguirem a l’octubre amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), al novembre serà Creu Roja, per a seguir lluitant contra la violència de gènere, i al desembre, coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, els protagonistes seran l’Associació Conquistando Escalones i Casda, de totes elles es farà difusió en les xarxes socials i seran presentades abans de cada actuació perquè la gent les conega”. Així mateix, López recorda que “en totes les cites s’habilitarà un espai per als més menuts de la casa, amb manualitats i jocs perquè s’entretinguen, tot i que pel que veiem, solen participar en la festa de manera quasi tan activa com els majors”.
La Cita Urbana Musical Solidària comptarà fins al mes de desembre amb un total de 18 concerts que arribaran a diferents espais públics i locals col·laboradors i que “ja en la seua anterior edició van atraure unes 9.000 persones al llarg de tota la temporada”, expressa Ochando. L’edil afig, a més, la col·laboració que ha sorgit també amb altres entitats, com UCOVI, a través de la Fashion Night o la campanya de Nadal i Reis. “Encara que el més important és la solidaritat que es genera, aquests esdeveniments serveixen per a generar economia local, especialment en el sector hostaler i comercial, sense oblidar el foment de l’oci en família”, conclou Xavi Ochando.