La demanda de xalets a la província de Castelló es va disparar en el primer semestre de 2021

510

El portal especialitzat Laccop arreplega que la cerca d’habitatges unifamiliars entre gener i juny d’enguany va aconseguir un 189 per cent en la Comunitat Valenciana

Ramón Pardo/Actualitat Diària

El sector immobiliari de la província de Castelló ha constatat els canvis en els hàbits socials generats durant els mesos de la pandèmia, que reflecteix un creixement de la demanda d’unifamiliars. Així, tant el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics com els portals especialitzats arrepleguen una tendència clara cap a la cerca de xalets en detriment dels adossats. Urbanitzacions en la perifèria de les ciutats o en municipis xicotets són les zones demandades pels qui cerquen compaginar teletreball amb tranquil·litat en espais oberts en els quals afrontar mesures de confinament.

El portal especialitzat Lacoop arreplega un increment del 189 per cent de la demanda de xalets en la Comunitat Valenciana i per tant a Castelló en el primer semestre d’enguany en comparació amb aqueix període de 2020. Al mateix temps que apunta que una de cada quatre persones que cerquen habitatge opta per un unifamiliar. Una tendència que es va començar a veure a partir de març de 2020, com apunta la responsable de Lacoop Estudis, Mónica Abril, qui afig que aqueixa tendència “no solament s’està consolidant, sinó que està en auge. La majoria dels compradors pensava abans que com més cèntrica fora la seua residència millor, però aqueix pensament ara ha canviat. Es valora molt més l’espai a l’aire lliure i disposar de terrassa o jardí”.

Són tendències que en el cas de la província de Castelló corroboren des del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, on s’observa un increment de la sol·licitud de visats per a aquest tipus d’habitatges, tendència que ha superat a les peticions per als tradicionals adossats. Afigen que els projectes que es registren per a obtenir nous visats n’hi ha dels qui adquireixen un solar entre mitgeres i fer una casa aprofitant les seues característiques, a qui escomet una reforma en profunditat d’una casa campestre, fruit d’una herència o aquells que opten per reconstruir l’habitatge des dels fonaments.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací