Castelló prepara una remodelació de la Cambra Agraria per transformarla en un referent de polítiques

543

La proposta contempla un canvi en la fusteria interior i exterior millorant l’eficiència energètica i reduint la petjada de carboni

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat per 176.000 euros el projecte de reforma de la Cambra Agrària amb l’objectiu de convertir-la en un referent de les polítiques agroalimentàries municipals i ajudar a recuperar el sector primari. L’empresa seleccionada en el procés de licitació ha sigut Becsa SA, que té un termini de 12 setmanes per a escometre l’obra. L’actuació intervindrà en l’embolcall de l’edifici, substituint les fusteries interior i exterior.

“Amb aquesta inversió modernitzarem la Cambra Agrària amb la finalitat de recuperar el servei d’atenció al públic i potenciar l’espai com un centre matriu de suport a l’agricultura i ramaderia del nostre terme municipal. La Cambra Agrària, que forma part del catàleg de patrimoni municipal, havia caigut en declivi en els últims anys i amb aquesta reforma donem un impuls a les polítiques de reactivació agrària, en un moment en el qual els fons de reconstrucció de la Unió Europea situen la transició ecològica i el sector primari com a eixos estratègics de la recuperació”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Per part seua, l’edil d’Obres i Contractació, José Luis López, ha ressaltat els treballs de millora que s’acaben d’adjudicar aquesta mateixa setmana i que es realitzaran en la Cambra Agrària amb l’ajuda de la Generalitat. “Des de l’Ajuntament de Castelló continuem impulsant obres que ens permeten posar en valor el patrimoni municipal i en aquest cas un edifici emblemàtic de la ciutat com és la Cambra Agrària”, ha explicat López.

La proposta contempla un canvi en la fusteria interior i exterior de la Cambra Agrària, situada en l’avinguda de Lledó número 16, millorant l’eficiència energètica i reduint la petjada de carboni. La intervenció respectarà les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l’immoble, que data de 1933. L’adjudicatària ha presentat, a més, una sèrie de millores com la neteja, restauració i pintat de les reixes metàl·liques en buits de planta baixa de la façana exterior de l’edifici.

El pressupost, de 176.900 euros (145.454,5 més 30.545,45 en concepte d’IVA), serà costejat sobre la base del conveni de col·laboració subscrit entre la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Castelló, a través del programa Reconstruïm Pobles.

A més, de manera paral·lela a aquesta reforma es desenvoluparà una millora de l’accessibilitat amb l’eliminació de barreres arquitectòniques i la instal·lació d’un ascensor. Una actuació que forma part de les millores del contracte de manteniment de dependències municipals.

L’Ajuntament confia a posar en marxa el servei d’atenció al públic al final d’any. Ara mateix, la Cambra Agrària acull les seus de les comunitats de regants de Castelló i tramita els permisos de crema.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací