Castelló tindrà pregoners per a Magdalena 2019 a la fi de gener

927

Un Comité d’experts s’entrevistarà amb els aspirants i els sentirà cantar els versos d’Artola i Serra

Actualitat Diària

Castelló tindrà pregoners a la fi del mes de gener. Com l’any passat, un comité format per expregoners entrevistarà els candidats i els sentirà cantar el Pregó de Bernat Artola i el de Vicent Pau Serra, a fi de proposar-li a l’alcaldessa Amparo Marco una terna de candidats perquè ella, seguint el costum, trie als seus pregoners.

La circumstància que, enguany, hi haja tres candidats a pregoner infantil, farà que els tres, després de ser entrevistats i escoltats, integren la terna de la qual la primera edil triarà al pregoner de la Magdalena 2019.

Els candidats a pregoner de la Magdalena 2019 són: Javier Roig, Arturo España, José María Prades, José Antonio Lázaro i Jorge Segarra. Els candidats a pregoner infantil són: Hugo Gómez, Pau Olaria i Àlex Navarro.

Amb aquesta metodologia d’elecció, es pretén acreditar millor l’elecció, d’acord amb valors tècnics, a més dels emocionals i curriculars, sense renunciar al costum que siga la primera autoritat municipal la que trie els seus representants per a anunciar, en el seu nom, les festes de la Magdalena al poble de Castelló.

Els nous pregoners rellevaran en el càrrec a Salvador Ramos i Juan Cabello, pregoner i pregoner infantil respectivament de la Magdalena 2018. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut l’aposta per a fer més participatiu i tècnic el procés de selecció sense que es perda per complet el costum que la primera autoritat municipal trie a les persones que han d’anunciar en el seu nom i representació les festes a la ciutat. Les huit persones que aspiren a convertir-se en pregoner, cinc majors i tres menors, van presentar les seues candidatures durant el termini obert per a tal fi. El procés continuarà ara amb l’entrevista personal en la qual podran exposar el seu currículum i explicar les seues motivacions personals per a convertir-se en pregoner i les proves de cant.

Els dos triats seran els encarregats de llegir els versos de Bernat Artola i de Vicent Pau Serra i Fortuño, en el cas del pregó infantil, de les festes de la Magdalena de 2019, any en què se celebra la 75 edició.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací