Castelló tindrà el primer Centre de Dia per a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual

L'alcaldessa ha destacat “la importància de garantir des de les institucions el compliment dels drets de totes les persones a una vida digna"

2367ActualitatDiària

L’Ajuntament de Castelló ha acollit avui un ple molt especial per a commemorar el Dia Mundial de la Síndrome de Down, en un acte presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco. En el mateix, el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha anunciat l’engegada del primer Centre de Dia amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un servei nou, inexistent fins ara, que estarà situat en l’avinguda l’Alcora, molt prop de la seu que l’entitat té en la ciutat.

En el simulacre de ple han participat deu persones usuàries de Síndrome de Down que han plantejat preguntes als membres de la corporació local sobre temes que preocupen i interessen al col·lectiu relacionats amb accés a l’ocupació, accessibilitat, transport, inclusió educativa, oci i infraestructures.

Per a respondre’ls, han intervingut els ja citats Marco i López, a més dels regidors d’Innovació, Ocupació i Turisme, Patrícia Puerta; Urbanisme i Mobilitat, Rafael Simó; i Educació i Esports, Enric Porcar, els qui a les qüestions plantejades han anat desgranant les iniciatives desenvolupades per l’actual equip de Govern.

L’alcaldessa ha destacat “la importància de garantir des de les institucions el compliment dels drets de totes les persones a una vida digna, atenció especialitzada i integració en tots els aspectes” en relació als síndrome de Down.

Així mateix, i davant un saló de plens ple, ha felicitat a les famílies, “no solament per l’esforç afegit que suposa ser pare, mare, germà o germana en la vida d’una síndrome de Down, sinó pel coratge, valentia i superació dels reptes als quals us enfronteu i supereu amb afecte i lliurament”.

Marco també ha tingut paraules d’agraïment cap als professors i monitors de l’entitat i els ha donat l’enhorabona a tots perquè “durant mesos, amb caceroladas i manifestacions, heu mostrat la vostra disconformitat davant els impagaments de l’anterior govern de la Generalitat”.Al marge del simulacre de ple, durant tot el matí també s’ha instal·lat una taula informativa en la plaça Peixateria en la qual, a més d’oferir informació sobre la síndrome de Down i els programes i serveis que des de l’entitat castellonenca es duen a terme, s’ha animat a totes les persones que s’han acostat fins a allí a unir-se a la campanya #Autèntics promoguda per Down Espanya i que pretén omplir les xarxes socials amb videos i fotos on les persones amb síndrome de Down siguen les protagonistes.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací