Castelló suma 527 sancions per incomplir les mesures sanitàries davant la covid-19

415

Actualitat Diària

La Policia Local de Castelló ha realitzat un total de 527 propostes de sanció per incomplir les mesures sanitàries per a contindre la propagació del coronavirus des de l’entrada en vigor de la Resolució de 24 d’octubre de 2020 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que va aprovar noves mesures com la limitació de la mobilitat nocturna i de les reunions de caràcter familiar i social a sis persones. El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) s’ha tornat a reunir aquest dimarts en una trobada en el qual s’ha adonat d’aquest balanç d’actuacions i s’ha abordat la situació epidemiològica prèvia a les dates nadalenques.

En aquest sentit, cal recordar que ja en la reunió mantinguda la setmana passada es va acordar la reobertura de parcs infantils i jardins efímers del 23 de desembre fins al 6 de gener després de constatar-se una baixada en la incidència acumulada. Una dada que també aquesta setmana ha registrat un lleuger descens passant dels 126 positius per PCR per cada 100.000 habitants a 117,63 actuals, segons dades de la Conselleria de Sanitat.

L’alcaldessa de Castelló i directora del CECOPAL, Amparo Marco, ha assenyalat la importància de seguir amb el compliment de totes les mesures sanitàries per a evitar la propagació del virus i limitar els contagis de cara a aquest nadal. “Estem a les portes de Nadal, dies de trobades i reunions familiars i socials en les quals tots i totes hem de ser conscients del necessari compliment de les mesures de seguretat per a evitar que aquestes festes impliquen un augment de la incidència de la pandèmia a la nostra ciutat i posem en risc la salut dels qui ens envolten, especialment de les persones més vulnerables”, ha indicat Marco. L’alcaldessa ha posat l’accent en la importància de complir amb l’ús de la mascareta, la distància, la higiene i els aforaments, entre altres mesures. “Són de vital importància per a contindre la propagació del virus i disminuir el risc de contagi”, ha recalcat.

En aquest sentit, s’ha acordat que l’Ajuntament, des de les diferents regidories, remeta un escrit a les diferents entitats, associacions veïnals, centres de majors i altres associacions que desenvolupen la seua activitat o serveis en instal·lacions municipals reiterant la informació sobre les mesures de seguretat vigents per a contindre la pandèmia, així com les recomanacions a seguir per a minimitzar el risc de contagi, especialment quan aquests actes o serveis vagen dirigits a persones pertanyents als grups més vulnerables a la covid-19.

Quant a les sancions, la Policia Local ha realitzat 527 propostes de sanció per incompliments de les mesures des del 24 d’octubre, 126 d’elles durant la primera quinzena de desembre. En el que portem de mes s’han realitzat 43 denúncies per no portar mascareta, 27 per infringir la restricció de la mobilitat nocturna, 17 per consum d’alcohol en via pública, 19 per reunions en la via pública de més de sis persones, 8 per molèsties o reunions en domicilis i 12 denúncies a establiments.

D’altra banda, en el si del CECOPAL s’ha abordat també la situació del primer cap de setmana de reobertura dels locals d’oci nocturn amb els mateixos horaris i restriccions d’aforament que la resta de bars i cafeteries. Així, s’han informat de la realització de dues sancions a dos locals per incomplir les mesures sanitàries. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací