Llum verda a les subvencions per a tractar la drogodependència i afavorir la integració a Castelló

822

L’Ajuntament destina ajudes per a fomentar els projectes de prevenció de les addiccions i la inclusió social

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions a projectes, associacions i entitats sense ànim de lucre per a pal·liar la drogodependència i altres trastorns addictius. Amb tal fi, la Regidoria de Benestar Social i Dependència ha proposat l’aprovació d’aquestes ajudes, que es concreten en 127.800 euros. Les quatre entitats sense ànim de lucre que han complit els requisits de la convocatòria són, per ordre de l’import rebut, subvencions, drogodependència, afavorir la integració, Castelló Fundació Salut i Comunitat i l’Associació Araca. Totes elles han proposat iniciatives per a la intervenció en addiccions, com el Projecte Amigó 2019 o el centre de dia Araca.

Els punts aprovats durant l’última Junta de Govern Local també abasten un altre tipus d’organitzacions i projectes socials que van més enllà de la drogodependència. És el cas del conveni de col·laboració a subscriure amb el Comité Espanyol d’Unicef, que reconeixerà a Castelló com a part de les Ciutats Amigues de la Infància. Es tracta d’una iniciativa internacional liderada per la pròpia UNICEF des de l’any 2001 i amb la qual es pretén millorar el benestar de la infància duent a terme polítiques municipals que garantisquen el seu desenvolupament i els seus drets.

Un altre conveni de col·laboració impulsat per la Regidoria de Benestar Social i Dependència que encapçala José Luis López és el del projecte Allotjament Alternatiu Puente. Es tracta d’una iniciativa per a posar pisos *semitutelados a la disposició de les persones i famílies en situació d’exclusió social. En col·laboració amb la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicent de Paúl, aquesta iniciativa ofereix un entorn adaptat per a la integració d’aquest col·lectiu en el teixit social.

També es va donar el vistiplau a l’aprovació del conveni de col·laboració a subscriure amb la Fundació Punjab i el seu projecte Tetris. Amb ell, tant dita entitat com l’Ajuntament tracten d’afavorir la convivència intercultural i l’encaix de tots els habitants del municipi. Amb aquestes línies de subvenció, el Govern municipal aposta per la integració, la convivència i la cooperació continuen protagonitzant l’agenda social de Castelló durant el futur immediat a través d’ajudes que contribuiran a frenar les situacions d’exclusió social i actuar contra les desigualtats i les addiccions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací