Castelló rep un estudi sobre l’impacte de les emissions de compostos orgànics del Serrallo

684

Navarro, es compromet a avançar en noves accions que determinen la composició dels contaminants

Actualitat Diària

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha rebut un estudi preliminar al voltant de l’impacte d’emissions de compostos orgànics volàtils de l’entorn del polígon del Serrallo. Aquest estudi descriu al llarg de quatre anys el comportament dels contaminants tant en dades de concentracions mitjanes com en episodis de màxims.

El treball consisteix en un informe elaborat pel laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya, una primera actuació que ha contractat la Regidoria de Fernando amb l’objectiu de desenvolupar en aquest mandat un pla de qualitat de l’aire a Castelló.

El document és un estudi preliminar que determina les concentracions d’emissions de compostos orgànics volàtils en l’atmosfera emesos pel polígon del Serrallo tant en la zona pròxima a aquest punt com a la ciutat de Castelló. Els responsables del treball han realitzat un model de dispersió atmosfèrica dels quals ha obtingut mapes de concentració en diferents mesos i hores en el període de 2015 a 2018.

L’informe mostra valors de concentració mitjana horària per mesos i anys i resultats registrats en deu diferents emplaçaments situats a l’entorn del Serrallo i en el nucli urbà de Castelló.

A partir d’aquestes dades, la Regidoria de Transició Ecològica té previst promoure nous informes que aclarisquen l’origen i la composició de les emissions. L’objectiu és aconseguir una informació detallada de l’impacte de les emissions perquè empreses i Administracions tinguen més eines per a actuar i garantir una qualitat atmosfèrica adequada.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací