Castelló reobre els parcs canins amb mesures per evitar el contacte

787

Els propietaris hauran d’acompanyar els animals dins de la instal·lació i en cap cas podran portar-los sense corteja

Actualitat Diària

Els parcs canins de Castelló seran una de les instal·lacions municipals que reobrirà al públic durant la fase 0 de la desescalada. Aquesta ha sigut una de les mesures abordades per la Junta de Govern Local que s’ha celebrat aquest matí i que ha apuntat la necessitat d’evitar el contacte durant l’ús d’aquests espais d’esbarjo per a animals.

Per això, els propietaris i les propietàries de les mascotes hauran d’accedir a l’interior del parc amb els animals ja que que aquests no podran anar solts i sense subjecció. Els i les responsables hauran de mantenir les distàncies de seguretat i vetllar per a que els gossos també ho facen. També queda limitat el nombre de persones que poden romandre dins de la instal·lació per evitar aglomeracions.

Així ho ha explicat el regidor responsable de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha assegurat que les mascotes «han ajudat a moltíssima gent a portar millor aquesta situació i ara que comencen a activar-se les fases de desescalada atendrem les necessitats d’aquests sectors de la població obrint els parcs canins». «També és cert que hem d’extremar les precaucions i no utilitzar-los igual que ho fèiem abans, sinó amb moltes més precaucions i amb tota la responsabilitat que la ciutadania de Castelló ha demostrat durant aquestes setmanes», ha incidit l’edil.

Cal destacar que la obertura afecta als parcs canins municipals de la Pineda del Grau, Parc Litoral, Pont de Ferro, UJI, Auditori, Primer Molí, Censal, Ramón James Boera i Maestro Arrieta. El consistori recorda la importància de mantenir la higiene també en aquests espais, amb mesures com el rentat de mans o la neteja de les potes de l’animal abans d’entrar a casa.

És també obligatori recollir els excrements de les mascotes tant als parcs com a qualsevol via pública, ja que l’incompliment d’aquesta normativa pot comportar sancions de fins a 600 euros, tal com queda recollit en l’Ordenança Municipal sobre tinença d’animals de companyia. Així mateix, resulta convenient netejar les restes d’orina dels animals mitjançant una ampolla amb una barreja d’aigua i vinagre. En aquest sentit, Benestar Animal va repartir més de 1.500 ampolles per facilitar aquesta tasca als propietaris i propietàries d’animals i evitar taques i males olors a la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací