Castelló reobre els centres educatius aquesta setmana per a tasques de manteniment

682

Mezquita: “Aprofitem l’absència d’alumnat per a fer totes eixes faenes que deixem per als períodes vacacionals” i “ajudem a estimular el mercat laboral amb noves contractacions i reincorporacions de personal”

Actualitat Diària

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, autoritzarà aquesta setmana la reincorporació a les tasques presencials dels i les conserges dels centres educatius que són personal municipal. D’aquesta manera, el consistori podrà realitzar tasques de manteniment i millora de les instal·lacions. Bidells i bidelles assistiran en qüestions logístiques i seran els responsables d’obrir i tancar les instal·lacions.

Com ha explicat Mezquita, “aprofitarem l’absència d’alumnat i professorat per a fer totes eixes faenes per habitualment deixem per als períodes vacacionals”, com a revisions de xarxes i sistemes i xicotetes obres i reparacions. El personal municipal serà proveït amb material sanitari per a la seua protecció i el personal de manteniment i obres també haurà de treballar sota les mesures de seguretat aconsellades per ta d’evitar contagis.

Aquesta mesura busca també reactivar l’activitat econòmica. Les reformes, millores i tasques de manteniment previstes ajudaran a “estimular el mercat laboral amb noves contractacions o reincorporacions de personal a les empreses que les realitzen”, en paraules del regidor d’Educació.

Així doncs, entre les primeres actuacions previstes pels consistori estan la reparació de les façanes als col·legis Estepar i Germà Colón, la renovació d’embornals al CEIP Pintor Castell. A més, el personal tècnic farà una revisió general dels sistemes de calefacció de tots els centres, una subsanació de defectes en la xarxa de baixa tensió i un inspecció a tots el grups de bombeig d’aigua freda.

Cal destacar que el pressupost de 2020 inclou un partida de més de 478.000 euros per al manteniment de centres educatius. En aquest capítol s’inclouen les adaptacions de les noves aules de 2 anys que s’obriran a la ciutat, així com la millora del pati del CEIP Columbretes. També hi ha reservats 30.000 euros per al sistema d’alarmes i 233.000 euros per a subministrament energètic.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací