L’Ajuntament de Castelló pressuposta més de 62 milions d’euros al pagament del personal municipal en 2019

792

Els càrrecs polítics i el seu personal eventual sumen un total de quasi 1,3 milions d’euros 

L’Ajuntament de Castelló ha pressupostat més de 62 milions d’euros per al pagament del personal municipal en l’exercici de 2019. D’aquesta quantitat, els càrrecs polítics, assessors i personal de Govern sumen quasi 1,3 milions d’euros. La partida és sensiblement superior a la de 2018 a causa de l’increment salarial aprovat pel Govern, els interins sense plaça, programes subvencionats, Seguretat Social, gratificacions, carrera professional, i la previsió d’una jubilació anticipada per als policies locals.

EM/ Actualitat Diària

La partida de ‘personal’ del Capítol I del pressupost municipal de Castelló per a 2019 ascendirà a 62.192.196,57 euros. Es tracta de la quantificació de la despesa en el que suposa a les retribucions, indemnitzacions i prestacions dels treballadors municipals, a més de l’aportació a la Seguretat social i la formació.
Es tracta de la segona partida més gruixuda del pressupost municipal (el 34,20%) del total, només després de la de Despeses Corrents que es porta el 43,85% de la previsió de despeses.
Una partida sensiblement superior a la de 2018 en un 7,57% degut, fonamentalment, als increments en les previsions d’interins sense plaça, programes subvencionats en l’Agenda de Desenvolupament Local i també l’aplicació de les actualitzacions en els seus salaris, d’un 1,75%, (aprovat en 2018) i 2,25% (2019); la modificació de llocs de treball, els augments en productivitat, gratificacions, seguretat Social i carrera professional.

Polítics, òrgans de Govern i assessors: 1,3 milions

Les retribucions dels membres de la Corporació per dedicació exclusiva, parcial i dietes (el que costen els polítics) ascendeix a 740.000 euros. Mentre que el personal eventual on es troben els assessors o personal adscrit a càrrecs de govern (17 llocs) ascendeix a 559.865 euros.
Aquests 17 llocs corresponen a:
1 cap/a Gabinet Alcaldia.
1 coordinador/a Comunicació.
1 coordinador/a d’Acció Govern.
1 assessor/a Alcaldia.
1 assessor/a Comunicació.
1 assessor/a Cultural.
1 assessor/a Assumptes Socials.
1 assessor/a Àrea Innovació, Ocupació i Creativitat Ciutadana.
1 assessor/a Àrea Govern Obert i Participació.
1 assessor/a Drets i Serveis.
7 auxiliars Grups Polítics (2 de PSOE, 2 de PP, 1 de *CS, 1 de *CseM i 1 de Compromís)

Quant a la resta del personal, la consignació és de 60.892.331,55 euros.
L’aportació a la Seguretat Social s’incrementa enguany quasi mig milió d’euros en atenció a l’increment de retribucions; la incorporació de nous programes temporals, i fins i tot en previsió de la cotització addicional que comportaria l’aplicació de la jubilació anticipada dels policies locals.
En el catàleg de llocs de treball municipal de 2019 es contempla l’amortització de sis places: Auxiliar Administratiu en Gestió Pressupostària i Comptabilitat; Enginyer Tècnic Industrial, 2 intèrprets de Signes Grup C2, Xofer i ATS:
Enfront d’aquestes amortitzacions la proposta de l’equip de Govern és de creació de 9 places: Enginyer Industrial, Administratiu en el Negociat de Facturació, Enginyer Tècnic Industrial, 2 intèrprets de signes Grup B i 4 auxiliars administratius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací