Castelló posarà en marxa en setembre el Consell Agrari i de Sostenibilitat Ambiental per a recolzar al sector

El regidor Fernando Navarro considera essencial la recuperació de camps i horts per a combatre el canvi climàtic

788

El regidor Fernando Navarro considera essencial la recuperació de camps i horts per a combatre el canvi climàtic

Actualitat Diària

La Regidoria de transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló constituirà a la fi de setembre el Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat Ambiental. La regidoria de Fernando Navarro reunirà per primera vegada aquesta entitat consultiva per a, en col·laboració amb els col·lectius sectorials, impulsar noves mesures de suport a l’agricultura. L’edil considera essencial la recuperació de camps i horts per a fer front al canvi climàtic.

“Des de l’Ajuntament de Castelló som conscients de que el sector agrícola viu una situació molt complexa, i que els nous tractats internacionals com el Mercosur li ho posen molt difícil als nostres productors. Per això volem impulsar el Consell Agrari i de Sostenibilitat a partir del mes de setembre perquè l’ajuntament estiga al costat del sector i ajudar-lo a trobar noves vies de producció i distribució, perquè l’agricultura siga rendible en el nostre terme municipal”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El Consell Agrari i de Sosteniblitat integra, a més, dels grups polítics de la corporació municipal, a representants de les organitzacions agràries, comunitats de regants, cooperatives, col·legis professionals d’enginyers agrònoms, i a la Conselleria d’Agricultura, entre altres entitats i institucions. El seu objectiu és informar i assessorar de la realitat agrària i mediambiental de Castelló i plantejar propostes de millora.

La Regidoria de Transició Ecològica pretén que l’ajuntament tinga un paper actiu en el procés de regeneració de l’agricultura. Una de les mesures que vol portar al Consell Agrari és el projecte de parc agrari, que té la finalitat de recuperar cultius en espais ara abandonats situats junt en el cinturó de la ciutat. A més, aquesta iniciativa es projecta per a potenciar la venda de productes de quilòmetres zero o proximitat “Necessitem més que mai a l’agricultura per a lluitar contra el canvi climàtic”, subratlla Fernando Navarro.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací