Castelló presentarà a la ciutadania el pla urbanístic escala barri en sis sessions obertes

1152

Actualitat Diària

Urbanisme celebrarà entre el 24 de setembre i el 2 d’octubre sis sessions informatives obertes per a acostar a la ciutadania el Pla d’Ordenació Detallada (POP), el planejament urbanístic escala barri amb el qual es completa el Pla General i que fins al 8 de novembre es troba en fase d’exposició pública. El regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, ha subratllat que “aquestes sessions permetran acostar als districtes la versió inicial del planejament proposat a través dels plànols d’ordenació així com les ordenances urbanístiques d’aplicació”.

La primera de les sessions correspon al Districte Est i s’ha convocat el dilluns 24 de setembre a les 18.00 en el Patronat d’Esports. L’endemà, es traslladarà al Poliesportiu Sant Agustí i Sant Marc també a les 18:00 per a abordar el Districte Nord; el dimecres 26 de setembre se celebrarà la reunió corresponent al Districte Sud en l’IES Vicent Castell i el dissabte, dia 29, s’ha convocat la reunió del Grau i zona litoral en el Casal Jove a partir de les 11.00 hores. La següent reunió serà el dilluns 1 corresponent al Districte Oest i grups de muntanya, en la Facultat de Ciències de la Salut, i tancarà la del Districte Centre, que es farà el dimarts en Quatre Cantons. Ambdues sessions començaran a les 18.00 h.

Aquestes sessions informatives obertes s’emmarquen dins del Pla de Participació Pública aprovat en el ple del passat mes de juliol i suposen la continuació al procés participatiu #CastellóCiutatViva previ a la redacció del Pla d’Ordenació Detallada. “Es tracta d’una manera més d’acostar a la ciutadania el nou model urbanístic i que puguen conèixer quin és la ciutat que es projecta per als pròxims 20 anys”, ha defensat l’edil Rafa Simó.

La vicealcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal, també ha destacat la importància de “facilitar la participació sobre un document tan important com l’ordenació urbanística acostant la informació a la ciutadania amb una reunió per districte”. Brancal ha afegit que “d’aquesta manera també es promou la participació veïnal durant el procés d’exposició pública, que romandrà obert fins al 8 de novembre”.

En aquestes sessions s’exposaran els plànols d’ordenació de les zones corresponents a cadascun dels districtes, s’informarà sobre els documents que integren l’exposició pública, com són les ordenances generals i les particulars que regularan l’activitat urbanística, els plànols amb eficàcia normativa, els documents complementaris també exposats durant el Pla General Estructural com l’avaluació ambiental i territorial, l’informe de viabilitat econòmica o l’informe d’impacte de gènere, entre uns altres.

L’ordenació urbanística detallada planifica, entre altres qüestions, les dotacions de la ciutat escala barri, tant zones verdes com a equipaments; defineix vials i amplàries; altures i alineacions d’edificacions; promou la renaturalització de la ciutat i arreplega la integració paisatgística com un element més en el desenvolupament urbanístic.

La versió inicial del Pla d’Ordenació Detallada, que està en exposició pública des del 4 de setembre al 8 de novembre, es pot consultar a través de la pàgina web www.plageneralcastello.es i presencialment en Quatre Cantons (carrer Enmig, 82) i en la Tinença d’Alcaldia del Grau (Passeig Bonavista, 28), de dilluns a divendres de 9:00 a 19:00 hores i els dissabtes de 9:00 a 13:00 hores.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací