L’Acord de Fadrell logra l’aprovació d’un Pla Municipal de Diversitat Sexual

661

També recull una punt d’acord per tal que de la façana de l’Ajuntament penge, cada 28 de juny, una pancarta commemorativa del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+

Actualitat Diària

Els tres grups signants de l’Acord de Fadrell i integrants del govern municipal votaran de manera conjunta una moció per a que l’Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria de Feminismes i LGTBI, elabore un Pla Municipal per la Diversitat Sexual. Aquesta iniciativa situarà Castelló «al capdavant de la defensa dels drets LGTBIQ+ en l’àmbit local», com recull el text de la proposta.

Arran de l’aprovació de la moció, la Regidoria de Feminismes i LGTBI assumirà la creació d’una plataforma d’entitats i organitzacions, en defensa de la diversitat sexual i per impulsar accions comunes i transversals. Aquesta, se sumarà al compromís del consistori per tal d’adoptar «mesures en la denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia».

El text també recull una punt d’acord per tal que de la façana de l’Ajuntament penge, cada 28 de juny, una pancarta commemorativa del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, «com a mostra pública i visible». Aquesta proposta que ja es duu a terme i des dimarts, 16 de juny, la bandera amb els color del col·lectius es veu a la casa consistorial.

Pancarta LGTBILa portaveu adjunta de Compromís i responsable de l’àrea de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, ha assegurat que «aquesta crisi sanitària, social i econòmica derivada de la Covid-19 ha fet més evidents que mai les desigualtats entre les persones i ha portat a la vulneració de drets i l’estigmatització social de la població LGTBIQ+». «El confinament ha obligat moltes persones a viure un altre tancament com a conseqüència d’estar en entorns familiars o laborals hostils i ara és el moment de recordar-los que, com sempre, estem l’administració municipal està al seu costat i serà un instrument de protecció i garant de justícia», ha incidit.

Ruiz també ha demanat unanimitat a tots els grups per a l’aprovació de la Declaració Institucional proposada amb motiu del Dia de l’Orgull, perquè «les administracions tenim la responsabilitat de defensar la igualtat legal i social entre totes les persones i ens cal impedir que les creences morals o ideològiques impedisquen que tota la ciutadania puga viure plenament i tindre el seus drets fonamentals garantits».

Per part seua, el portaveu del Grup Municipal Socialista, José Luis López, ha destacat que amb aquesta iniciativa “Castelló s’avança a altres municipis en la defensa i reconeixement per la diversitat sexual de totes les persones i reforça el seu compromís per la no discriminació i per la defensa dels drets humans”. “És imprescindible continuar fent passos cap avant en la defensa dels drets socials i continuar combatent la intolerància que encara hui dia veiem i sentim”, ha apuntat. López ha destacat que l’elaboració del Pla Municipal per a la Diversitat Sexual aportarà una eina fonamental per a la igualtat i drets del col·lectiu LGTBIQ+.

A més, el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro afirma que “no podem baixar la guàrdia en la lluita per la igualtat. Durant la pandèmia hem vist casos d’homofòbia i atacs al col·lectiu LGTBIQ+ i des de les Administracions hem de posar tots els mitjans per a evitar-la i garantir que totes les persones puguen gaudir la seua orientació sexual amb total llibertat. L’elaboració d’Un Pla Municipal per a la Diversitat Sexual seria un pas molt important per a continuar afermant els drets LGTBIQ+. Esperem que els partits de l’oposició se sumen a aquesta iniciativa”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací