Castelló impulsa un pla d’obres públiques per a recuperar el teixit econòmic i productiu local

674

L’objectiu és arribar al major nombre d’empreses, pimes i autònoms i generar llocs de treball després de la crisi sanitària per la covid-19

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló prepara un Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica (PIRECAS) format per una gran quantitat de microobres que garantisquen la generació d’ocupació local i la recuperació del teixit econòmic i productiu de la ciutat. “Som conscients de les dificultats en què se situarà el marc econòmic i social de Castelló quan quede alçat l’estat d’alarma per la crisi sanitària de la covid-19, per això l’Ajuntament ha de ser el motor econòmic que reactive l’economia a través d’inversió en obra pública”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco.

Aquest pla d’inversions, que s’activarà a través de la nova Oficina de Revitalització Econòmica de Castelló, inclourà microactuacions que en la seua majoria no han de tindre un cost d’execució superior a 40.000 euros per a poder arribar a un major nombre de contractistes i perquè l’agilitat en la tramitació siga major. L’objectiu és arribar al major nombre d’empreses, pimes i autònoms i generar llocs de treball amb microobres que reactiven l’economia després de la crisi sanitària per la covid-19.

“Aquesta nova iniciativa d’inversió en obra pública permetrà una gestió més àgil i un abast més extensiu”, ha apuntat el regidor d’Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó. “Entenem que la revitalització del teixit econòmic i productiu de Castelló passa per la inversió en infraestructures de necessària realització i que no comporten excessiva despesa”, ha recalcat l’edil.

El finançament del Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica de Castelló s’aconseguirà a través de la reorientació de la despesa municipal o qualsevol altra mesura que es determine des de l’Oficina de Revitalització Econòmica.

El pla consta de cinc fases. En una primera s’estan identificant les possibles actuacions, tenint en compte la informació de la qual ja disposa el consistori, com el Pla d’Accessibilitat, el Pla de Mobilitat Urbana, els processos participatius ja executats (Castelló Ciutat Viva, Grau Xarxa Oberta…) i les demandes de les diferents juntes i consells de districte.

En la segona fase, l’equip de govern prioritzarà el catàleg d’obres que sorgisquen de la primera fase i per a això es valorarà, entre altres aspectes, l’estimació del nombre de llocs de treball. En la tercera, es contractaran, en aquells casos que es precisen, assistències tècniques externes per a l’elaboració dels projectes, que se supervisaran per tècnics municipals responsables del seu seguiment. En la quarta fase s’adjudicaran les actuacions amb el procediment de contractació més àgil possible donades les característiques de cada obra. I la cinquena fase consistirà a avaluar el Pla d’Inversions de Reactivació Econòmica per part de l’Ajuntament, analitzant, entre altres, el nombre de recursos econòmics destinats, els llocs de treball generats o les empreses beneficiàries.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací