Castelló compra sis pisos que es destinaran a lloguers assequibles

586

L’equip de govern ha destinat 100.000 euros per cada habitatge que té entre dues i tres habitacions amb plaça de garatge

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha formalitzat aquest divendres la compra de sis habitatges per al parc públic municipal que es destinaran a lloguers assequibles. Es tracta de la primera ampliació des de 1984. L’escriptura davant notari ha sigut realitzada a la Sala de Juntes del Consistori per l’alcaldessa, Amparo Marco, i el propietari dels pisos, en un acte que ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, i la regidora de Patrimoni, Pilar Escuder.

L’alcaldessa de Castelló ha destacat que “les polítiques d’habitatge són fonamentals i actes com el d’avui són un exemple dels esforços de l’Ajuntament per a millorar l’accés a un habitatge digne i garantir aquest dret constitucional”.

Marco ha recalcat que des de l’Ajuntament de Castelló “s’han potenciat les polítiques socials per a millorar les condicions de vida de les persones més vulnerables a través de projectes com el pla de pobresa energètica i les ajudes d’emergència social”. “L’ampliació del parc públic d’habitatges, amb aquests nous sis immobles que es destinaran a lloguer social, és un nou pas per a la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat”, ha indicat.

Des de la Regidoria d’Habitatge tenim l’objectiu en aquesta legislatura d’ampliar la xifra d’habitatges municipals. Ara hem impulsat la primera compra de sis habitatges en quatre dècades. Encara són insuficients i esperem tancar l’any amb un increment major del parc públic, però cal destacar que és la primera compra que es produeix des de 1984, ha subratllat, per part seua, la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Aquesta actuació forma part del Pla de Compra Pública de l’Ajuntament, dotat amb un pressupost d’1,8 milions. L’equip de govern ha destinat 600.000 euros pels sis pisos (100.000 cadascun). Formen part d’una nova promoció d’un particular. Consten de 90 metres quadrats de superfície, de dues i tres habitacions més plaça de garatge.

Aquests habitatges ara es condicionaran i es facilitaran a les persones integrants de la llista de demandants de l’Oficina Municipal d’Habitatge segons una baremació en virtut de les seues condicions socioeconòmiques. Els inquilins aportaran un lloguer a un preu reduït.

La Regidoria d’Habitatge manté obert el procés per a completar els 1,2 milions d’euros del Pla de Compra restants i anima als xicotets propietaris a presentar habitatges que tinguen en desús i en condicions d’habitabilitat. Garrit ha destacat que al costat dels plans de compra que està promovent la Conselleria d’Habitatge Castelló tancarà 2021 amb un augment d’un 10% del seu parc públic.

La regidora ha recordat, que a més del Pla de Compra Municipal, també està en marxa una nova Borsa de Lloguer Municipal, en la qual s’han inclòs incentius als propietaris perquè cedisquen pisos buits per a lloguers socials.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací