Castelló centralitzarà al Palau de la Festa l’atenció ciutadana a partir de mitjan juny

680


S’habilitaran més de 30 llocs d’atenció de diferents departaments municipals i serà obligatori acudir amb cita prèvia

Castellón Información

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat els treballs per a la creació d’un gran centre d’atenció ciutadana al Palau de la Festa, on hi haurà prop d’una trentena de llocs. La previsió és que aquest punt estiga operatiu a mitjan juny, quan els diferents departaments implicats hagen pogut traslladar allí tots els recursos necessaris per a gestionar tràmits i peticions ciutadanes.

Els regidors d’Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia, i Modernització, David Donate, han acompanyatel personal municipal en les tasques d’organització de l’atenció en aquest espai, en el qual s’habilitaran almenys dues vies d’accés i dues d’eixida per a garantir la distància interpersonal.

“Hem decidit traslladar al Palau de la Festa gran part de l’atenció ciutadana que es fa al palau municipal perquè les dimensions d’aquest espai ens permeten crear vies d’entrada i d’eixida espaioses i habilitar sales d’espera”, ha explicat Garcia. El regidor d’Atenció Ciutadana ha assegurat que “en aquest camí de desescalada hem de garantir al màxim la seguretat de tota la ciutadania i també del personal municipal” i ha recordat que cal prioritzar la via telemàtica per a aquells tràmits que ho permeten.

El regidor de Recursos Humans i Administració Electrònica ha explicat que, amb aquest trasllat a una instal·lació tan espaiosa com és el Palau de la Festa, es podrà garantir una reobertura segura dels diferents serveis municipals d’atenció a la ciutadania. “S’iniciarà el trasllat d’aquests serveis a un espai que permetrà extremar les distàncies de seguretat i complir amb els protocols sanitaris amb garantia per als veïns i veïnes de Castelló”. Donate ha recordat que l’Ajuntament ha iniciat un camí de modernització de l’administració per a agilitar tràmits i evitar, en la mesura que siga possible, trasllats innecessaris.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que “la crisi socioeconòmica que ha provocat la covid19 ens obliga a totes les administracions a ser més properes que mai per oferir respostes i buscar solucions als problemes dels nostres veïns i veïnes. I tot l’Ajuntament estem fent un esforç per oferir el millor servei en la màxima seguretat».

Cal destacar que per a acudir a realitzar qualsevol tràmit al Palau de la Festa, serà necessari disposar de cita prèvia i portar mascareta. Els serveis que es traslladaran a aquest espai seran tots els que es presten en l’edifici noble de la casa consistorial: Atenció Ciutadana Integrada (10 llocs), Consum (3 llocs), Sanitat (1 lloc) i Comerç i Mercats (2 llocs).

Els serveis de l’edifici de Quatre Cantons que es traslladen són Orientació Laboral (4 llocs), Urbanisme (4 llocs) i Habitatge (2 llocs). També s’habilitaran quatre punts d’Atenció Tributària, que fins ara s’oferia en l’edifici nou del consistori. A més, s’habilitaran altres quatre llocs polivalents per a cobrir necessitats puntuals.

L’horari d’atenció al públic començarà a les 8.30 i s’estendrà fins a 14.00 hores. Per a sol·licitar la cita, la ciutadania pot utilitzar la pàgina web municipal, on el servei està  disponible durant les 24 hores. També trucar al telèfon 010, operatiu des de les 8.00 fins a les 15.00 hores de dilluns a divendres. Existeix la possibilitat d’anul·lar la cita si no es pot acudir, una opció que l’administració municipal recomana per a evitar les esperes a altres ciutadans.

Inicialment, l’horari d’atenció a majors de 60 anys es manté en la  franja d’11.00 a 12.00 hores, en tots els punts que obriran al públic. Així mateix, continuarà l’atenció a les tinences Nord, Oest i Grau.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací