Castelló treballa en la realització d’un mapa de solars abandonats per a obligar a la seua neteja

626

Ignasi Garcia assegura que la creació del departament permetrà actuar amb efectivitat en les parcel·les privades

S. Barberá/ Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló treballa en la realització d’un mapa de solars abandonats de tot el terme municipal per a obligar als seus propietaris a la neteja i desinfecció d’aquests.

La creació del departament de solars de l’Ajuntament de Castelló respon “a una necessitat creada per una nova realitat. No estàvem preparats per a respondre a les complicacions que genera l’increment dels solars abandonats, i ara sí que ho estarem”, ha explicat l’edil de Neteja del consistori castellonenc, Ignasi GarciaRealitzem multitud d’accions de neteja i desinfecció, però no podem actuar en els espais privats i aquest nou cos d’inspectors, unit a la modificació de l’ordenança de neteja i gestió de residus, ens permetrà actuar amb efectivitat, ha explicat el regidor, qui reconeix que “necessitem de la col·laboració ciutadana i que cada propietari i propietària es responsabilitze dels espais dels quals és titular. I això implica també les empreses”.

Garcia explica que “el canvi en el model productiu, amb el progressiu abandó de les labors agrícoles, ha complicat més la situació que ens va deixar la crisi immobiliària, i ha fet que s’incrementen els solars, abans horts, en els quals no es realitza manteniment”.

Departament creat a meitat de juliol

Aquest departament va ser aprovat per la Junta de Govern Local de Castelló el passat 16 de juliol a través de la creació d’un programa per al manteniment de solars. A través d’ell s’assegurarà que les parcel·les complisquen la normativa municipal quant a la neteja i que permetrà dibuixar un mapa de la situació actual a la ciutat. La nova àrea disposarà d’un equip format per tres professionals, amb un tècnic administratiu i un altre d’administració general i un arquitecte o arquitecta tècnic.

Segons van afirmar la creació del nou departament es podrà fer de manera immediata, perquè les bosses de les quals eixirà el personal ja estan constituïdes. Això permetrà que “ens puguem posar a la feina amb els solars que ja hem detectat que generen problemes i reduir considerablement les molèsties que generen”, com ha explicat l’edil delegat de Neteja, Ignasi Garcia.

A través d’aquest, el personal realitzarà una primera inspecció en què identificarà l’estat de cada solar i si són necessaris treballs de manteniment o de neteja. Després de localitzar al titular del terreny i comunicar-li les actuacions que cal fer, el consistori realitzarà una segona inspecció per a assegurar que s’han dut a terme.

En cas d’incompliment, el departament tramitarà una ordre d’execució subsidiària per a realitzar el manteniment adequat i el titular del solar haurà de liquidar els costos dels treballs a l’ajuntament. En el cas que no ho facen, s’obrirà un expedient per impagament que pot arribar, en última instància, a l’embargament de la propietat.

Des de l’ajuntament s’assegura que la manca de manteniment de solars agreuja problemes com les plagues de mosquits, que proliferen en generar-se embassaments d’aigües. L’abandó de parcel·les també incrementa el risc que es produïsquen incendis forestals i empitjora les molèsties derivades de la brutícia com la proliferació de rates i altres animals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací