Castelló mostra el seu suport a l’agricultura baixant un 44% l’IBI rústic

925

Les reformes de la fiscalitat municipal impulsades pel Govern municipal de Castelló han tingut un impacte especial en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de naturalesa rústica, que ha experimentat una baixada del 44% pel que fa a l’establit per l’anterior equip de govern. Castelló és la capital de província en la qual més ha descendit el tipus del tribut en 2018, segons un recent estudi sobre la fiscalitat municipal.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la rellevància de la baixada de l’IBI rústic en dos anys, que té com a objectiu “afavorir l’activitat agrícola i reconstruir el cinturó verd de la ciutat”. D’aquesta manera, un propietari mitjà que en 2015 pagava 625 euros, ara paga 350.

El coeficient de l’IBI rústic ha baixat en dos anys de l’1,07 al 0,60%. “Es tracta d’una disminució consecutiva d’aquest tribut en aquest període que demostra el compromís d’aquest equip de govern amb els agricultors i de crear una ciutat amable amb el medi ambient”, ha significat Marco.

La decisió del Govern municipal s’ha produït al mateix temps que el Cadastre modificava la condició de 6.500 unitats en la capital de la Plana, que han passat d’urbanitzables a rústiques per mancar de construccions i no projectar-se un desenvolupament urbanístic imminent, segons va establir una sentència del Tribunal Suprem. L’alteració cadastral ha reduït de manera considerable el rebut de l’IBI. En 2017 les arques locals van deixar d’ingressar 1,1 milions.

Marco recorda que les polítiques fiscals del Pacte del Grau han suposat un alleujament fiscal d’uns 9,8 milions d’euros a la ciutadania en el cobrament de l’IBI rústic i urbà, tenint en compte que aquest últim també ha baixat un 12,38% en dos anys. “La baixada de l’IBI ha sigut generalitzada amb l’objectiu de reactivar l’activitat econòmica”, explica l’alcaldessa.

D’altra banda, s’ha aprovat una reducció de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), el qual ha passat del 4% al 3,5% “per a ajudar a impulsar el sector de la construcció i la rehabilitació”, ha subratllat l’alcaldessa. També ha descendit la taxa d’ocupació de via pública de taules i cadires per a cooperar amb el sector de l’hostaleria.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací