Castelló mostra a Marsella les excel·lències de la província com a destinació turística preferida pels francesos

997

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana presenta l’oferta turística i gastronòmica de la Comunitat a Marsella amb motiu de l’obertura en 2020 d’una nova connexió directa entre l’aeroport de Castelló i la ciutat francesa.

La presentació ha congregat en el Sky Center La Marsaillaise prop de 50 agències, mitjans de comunicació, de l’Aeroport de Marsella i l’Oficina Espanyola de Turisme en Paris.

La presentació ha finalitzat amb una degustació gastronòmica de productes típics valencians.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, entitat col·laboradora en l’organització de l’acte que ha tingut lloc aquest dimecres a Marsella, ha recordat que França és actualment el principal proveïdor de turistes estrangers a la província. Dolores Guillamón ha posat de manifest durant la seua intervenció les excel·lències com a destinació turística de Castelló, una província que combina com a pocs territoris el sol i platja amb els recursos naturals i la muntanya.

Guillamón ha assenyalat que Castelló atresora un patrimoni cultural, gastronòmic i activitats complementàries als quals s’afig una aposta clara per la innovació i la cerca de nous recursos i el foment de l’emprenedoria. En aquesta tasca, la Cambra desenvolupa programes i iniciatives que tenen en la captació de visitants un dels seus principals objectius, tal com ha explicat la presidenta de l’entitat davant la nombrosa presència d’empresaris, professionals i mitjans francesos.

Cal destacar el workshop organitzat amb 15 empreses de Castelló amb tour operadors francesos.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per part seua, ha destacat la importància de la promoció de la Comunitat Valenciana al país gal i principalment de l’oferta turística de Castelló on el turisme francés és el primer mercat emissor. “la nova ruta permetrà créixer un mercat estratègic i connectar no sols amb l’àrea de Marsella sinó també acostar Castelló a tota la regió de Provence-Alps-Cote d’Atzur, que compta amb més de 5 milions d’habitants ha explicat el secretari autonòmic.

La presentació s’ha realitzat en col·laboració amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i ha comptat amb la intervenció de Joan Serafí, director de l’Aeroport de Castelló, Javier Gallego, membre del “board of directors” de l’aeroport, la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Mª. Dolores Guillamón, i el president de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí.

Ruta exclusiva sense escales

La nova ruta, operada per l’aerolínia Volotea, connectarà l’Aeroport de Castelló i el de Marsella des del 14 d’abril al 27 d’octubre de 2020 durant 3 anys. Es tracta d’una ruta exclusiva que permetrà viatjar sense escales amb una freqüència setmanal. Des de Castelló eixirà cada dimarts a les 11.45 h. i des de Marsella els dimarts a les 10.00 hores. Volotea posarà a la venda 9.800 seients.

El mercat francés

La Comunitat Valenciana és la segona destinació preferida per als francesos que visiten Espanya, només per darrere de Catalunya. En 2018 més d’un milió i mig de turistes francesos van visitar la Comunitat, la qual cosa suposa una quota del 16,4% només per darrere de Regne Unit.

Fins a octubre de 2019, els francesos han viatjat menys a Espanya (-2,3%) i no obstant això el turisme francés ha crescut un 4,9% en la Comunitat Valenciana fins a 1.488.074 turistes. Igualment ha augmentat quasi un 15% la despesa mig diària que cada francés realitza en la Comunitat, arribant als 68,3 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací