Castelló logra augmentar el reciclatge a la ciutat sobrepassant els 2.5 milions de quilos en sis mesos

872

Actualitat Diària

El reciclatge en origen creix a Castelló. Per tercer any consecutiu, el volum de residus de vidre, plàstic i paper arreplegats en la ciutat augmenta en el primer semestre de l’any fins a situar-se en 2.497.940 quilos, una xifra que suposa un increment del 15% respecte al mateix període de 2015. El regidor responsable de l’àrea de Serveis Públics, Rafa Simó, destaca la importància de “reciclar en origen per a optimitzar la gestió dels residus urbans, un dels principals de reptes de qualsevol ciutat”.

Les dades facilitades per la UTE FCC-Fobesa reflecteixen que el major increment s’ha registrat en la recollida selectiva de plàstics i bricks (contenidors grocs), amb un 20%, en passar de 541.060 quilos arreplegats en el primer semestre de 2015 als 649.200 d’enguany. Per percentatge d’augment, el paper i cartó es col·loca en segon lloc en passar dels 1.013.504 quilos de 2015 als 1.145.980 quilos d’enguany. I, finalment, el vidre ha aconseguit entre gener i desembre un volum de recollida de 702.760 quilos, quasi 100.000 quilos més que fa amb prou faenes tres anys, quan en el primer semestre es van arreplegar 618.160.

Simó ha destacat que “incrementar el reciclat sempre és una bona notícia però també hem d’abordar la reducció dels residus que generem i la reutilització, especialment el plàstic per l’impacte ambiental que genera”.

Cal destacar que aquesta tendència a l’alça coincideix també amb la millora del servei de recollida de residus urbans aplicada des de l’últim quadrimestre de 2016, quan es va reforçar la pre-recollida en les ubicacions selectiva; recollida i transporte paper-cartó comercial i organismes oficials; recollida i transporte paper-cartó en contenidors; envasos lleugers en contenidor i vidre en contenidor.

El Govern municipal ha apostat des de 2015 per reforçar els serveis públics que es presten als ciutadans i ciutadanes de Castelló i que repercuteixen en una millora de la qualitat de vida, com són el de la neteja viària, la recollida de residus o el transport públic. En aquest sentit, el també regidor d‘Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha subratllat que la inversió en la millora d’aquests serveis suposa una aposta decidida per fer de Castelló una ciutat més amable i atractiva per a viure.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací