Castelló incorpora nous autobusos més eficients i garanteix l’accessibilitat en el 100% de la flota

709

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, destaca l’aposta per millorar el transport públic i convertir-lo en una alternativa real al cotxe

Actualitat Diària

La xarxa d’autobusos urbans de Castelló ha incorporat en aquest últim semestre de l’any set nous vehicles amb l’objectiu d’oferir un millor servei als usuaris. El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha destacat que la renovació de la flota “permet modernitzar els vehicles, incorporar última tecnologia i complir amb l’aposta per garantir l’accessibilitat en el transport públic”. En aquest sentit, cal destacar que el 100% dels vehicles que presten servei en les línies urbanes compten amb places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Simó ha recordat que aquest mateix any s’han instal·lat plataformes per a millorar l’accessibilitat en 17 parades d’autobús, en la qual s’han invertit 211.000 euros cofinançats per l’Ajuntament de Castelló i els fons Feder dins de l’estratègia Edusi Transforma Castelló. Aquestes plataformes amplien l’espai d’espera per als usuaris d’autobusos, brindant més accessibilitat i seguretat als viatgers. A més, milloren la funcionalitat de la maniobra de recollida dels usuaris del transport públic ja que impedeix que les parades puguen estar ocupades per altres vehicles.

Amb la incorporació d’aquests set últims vehicles, l’edat mitjana dels autobusos urbans de Castelló se situa en cinc anys, una xifra que ajuda a optimitzar el servei, augmentar la comoditat dels passatgers i incorporar els últims avanços en sostenibilitat i seguretat. A més, es contribueix a millorar l’eficiència ambiental en els desplaçaments ja que cinc d’ells compleixen amb la normativa Euro6 que persegueix reduir les emissions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió emeses per automòbils i vehicles comercials i de transport mentre que altres dos són de gas. En total, un terç de la flota d’autobusos urbans de la capital de la Plana ja es mou amb gas natural.

Simó subratlla, a més, que la incorporació d’aquests nous autobusos respon a la voluntat del Govern Municipal de continuar millorant la xarxa de transport urbà. “Volem que la xarxa d’autobusos urbans es convertisca cada vegada més en una alternativa al vehicle privat motoritzat en els desplaçaments dins de la ciutat pel que la renovació de vehicles se suma a la creació de noves línies de bus urbà, la millora de freqüències i l’ampliació de serveis per a adaptar el transport públic a les necessitats de la ciutadania”, insisteix l’edil de Mobilitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací