Castelló i OITS col·laboraran per a situar la ciutat al mapa del turisme social europeu

1312

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló i l’Organització Internacional de Turisme Social (OITS) han acordat obrir una via de col·laboració encaminada a la inclusió de la capital de la Plana al mapa del turisme social europeu. Aquest acord de col·laboració ha sigut un dels primers resultats d’una sèrie de trobades que l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, manté aquest dimarts a Brussel·les juntament amb la directora de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica de l’Ajuntament, Carmen Vilanova. Marco ha iniciat la ronda de contactes amb el director de la OITS, Charles-Etienne Belanger, en una trobada encaminada a incloure a Castelló al mapa de turisme social europeu.

L’alcaldessa ha explicat que, en aquesta trobada, s’ha exposat al director de l’Organització Internacional del Turisme Social totes les característiques de Castelló i el desenvolupament d’un nou model en el qual s’està apostant per una ciutat més accessible i inclusiva. “El director ha avalat totes les inversions que estem realitzant, així com la línia de treball i ha manifestat el seu interés a col·laborar i vindre a Castelló per a mostrar la importància del turisme social”, ha indicat Amparo Marco.

En aquest sentit, Charles-Etienne Belanger ha valorat les polítiques de l’Ajuntament i ha apuntat que Castelló va en el bon camí per a complir amb els criteris de la OITS per a potenciar el turisme accessible des de tots els àmbits.

El turisme social europeu pretén facilitar les destinacions vacacionals per al major ventall possible de persones, tant en l’àmbit de l’accessibilitat com en el financer, en enfocar-se també a aquelles persones que tenen dificultats econòmiques per a anar-se de vacances. Formen part d’aquesta organització la Xarxa Europea de Turisme Accessible (ENAT) i la Xarxa Europea de Ciutats per un Turisme Sostenible i Competitiu (NECSTouR).

Així, l’objectiu d’aquesta via de col·laboració és compartir totes les polítiques impulsades des de l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat i, concretament, les enfocades al turisme perquè Castelló puga entrar en la xarxa del turisme social europeu. És de destacar, a més, que Castelló es postula per segon any consecutiu per a ser Ciutat Accessible de la Unió Europea amb un projecte ampliat per a convertir l’accessibilitat en un eix central del nou disseny de ciutat.

Ronda de trobades

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, mantindrà al llarg d’aquest dimarts diverses reunions més a Brussel·les i participarà en un seminari europeu. Entre les trobades, s’abordarà la participació de l’Ajuntament de Castelló, per primera vegada, com a agent actiu en la Setmana Europea de les Regions i Ciutats que organitza la Comissió Europea del 7 a l’11 d’octubre 2019. També tractarà les claus del nou període de finançament de la UE que passen per tindre una Agenda Urbana Local Castelló 2030 i treballarà en la línia de la Xarxa d’Entitats Locals Eurocities i l’organització internacional de turisme social. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací