Castelló i la Generalitat ajudaran al sector dels cítrics a transitar cap a la ecologia

530

Actualitat Diària

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb l’Estació Experimental Agrària de la Generalitat Valenciana en l’organització d’un nou curs de formació que té l’objectiu de fomentar el cultiu ecològic en els cítrics i ajudar a la modernització del principal producte agrícola de Castelló. Seran cinc sessions que es desenvoluparan en la Cambra Agrària Municipal del 4 al 8 d’octubre.

«Des de la Regidoria de Transició Ecològica impulsem dins del Pla de Reactivació Agrària Castelló una formació amb la idea d’expandir els coneixements sobre producció de cítrics en ecològic perquè els i les productores puguen augmentar perquè la rendibilitat de la seua activitat aportant valor afegit amb la certificació ecològica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Seran cinc cursos de 17 a 20 hores en la sala d’actes de la Cambra Agrària (avinguda de Lledó número 16) que abordaran aprenentatges sobre la producció ecològica, la fertilitat del sòl o el tractament biològic de plagues.

La primera sessió, dilluns, 4 d’octubre, tractarà la normativa de producció ecològica i la citricultura ecològica com a alternativa, a càrrec de Bàrbara Barberà, tècnica del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana; i d’Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació. Dimarts, 5 d’octubre s’abordarà la biologia i la fertilitat del sòl i la importància de les cobertes vegetals, amb Ana García, professora d’Agricultura Ecològica i Tècnica en Compostatge de la Universitat Miguel Hernández. Dimecres, 6 serà el torn de la fertirrigació comunitària ecològica en cítrics, amb César Roures, tècnic de la Cooperativa Agrícola San Isidro de Castelló. Dijous, 7 la formació prosseguirà amb el maneig de les plagues en la citricultura, amb Alberto García, tècnic del servei de producció ecològica de la Generalitat Valenciana. I divendres 8 la formació acabarà amb una visita, de 10.00 a 13.00 hores, a parcel·les de cítrics ecològics a Almassora i Borriana.

Les persones interessades poden inscriure’s en el telèfon 964336620 o en el correu electrònic de l’Estació Experimental de la Conselleria d’Agricultura: esexag_vilareal@gva.es.

.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací