L’empresa ‘La Fragua de Vulcano’ tornarà a organitzar per segon any consecutiu el Mercat Artesanal de les festes de la Magdalena

1503

S’instalarà en l’antic recinte de Fires i Mercats de l’Avinguda del Mar ja que té fàcil accés amb autobús, el Tram, i zones d’aparcament

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha informat hui que l’empresa Espectacles AMB ha tornat a aconseguir, per segon any consecutiu la concessió que li permetrà organitzar el Mercat Artesanal de Castelló en l’antic recinte de Fires i Mercats de l’Avinguda del Mar.

El cànon mínim pressupostat per l’Ajuntament per a aquest mercat temàtic era de 25.000 euros. L’empresa Espectacles AMB, més coneguda entre els artesans com ‘La Fragua de Vulcano’ s’ha quedat amb la concessió després d’abonar a l’Ajuntament la quantitat de 115.000 euros, 90.000 més del preu d’eixida, i 27.000 més del que va pagar l’any passat per a la mateixa concessió.

El Mercat Artesanal, concebut anteriorment com Fira Alternativa, va ser organitzat durant anys per Amics de la Natura, fins que va eixir a concurs per a la Magdalena de 2016.

Durant l’últim lustre s’han succeït les polèmiques entorn del lloc d’ubicació, però sobretot, la qual cosa es cobra als artesans o com s’organitzen els llocs.

El tema de la ubicació sembla estar resolt després que l’any passat es decidira la seua ubicació en el recinte de Fires i Mercat, que té fàcil accés amb autobús, amb el Tram, i zones d’aparcament. Es tracta a més, d’un lloc freqüentat per estar en el centre neuràlgic d’altres atraccions i esdeveniments de les festes.

Però el que ha mantingut la polèmica ha sigut la ubicació i els preus, denunciats per alguns artesans.

Paral·lelament, els antics organitzadors d’Amics de la Natura, es van enfrontar l’any passat als actuals concessionaris amb una guerra de comunicats.

Deserta la Fira de la Cervesa

Per una altra pare, l’empresa Promociones i Edicions Culturals S.A. ha resultat ser l’adjudicatària de la Mesón Degustació de Tapes i Cerveses i ha ingressat un cànon que ascendeix a 25.000 euros. La mateixa empresa també gestionarà la Fira de Temàtica Taurina, per a la qual han ingressat un cànon que ascendeix a 5.000 euros. El Mesón de la Cervesa Artesanal ha quedat desert mentre que la Fira de la Cervesa Internacional tornarà a eixir a licitació.

Quant a l’adjudicació de les cadires per a les diferents desfilades que es realitzaran durant les festes fundacionals de la Magdalena, ha recaigut en l’empresa Gil & Morals Lloguers i Muntatges S.L., que ha ingressat una quantitat de 10.000 euros en concepte de cànon. La Fira Foodtruck s’ha adjudicat a l’empresa Amb certesa S.L., que ha ingressat un cànon de 23.000 euros.

D’altra banda, el Consell Rector del Patronat Municipal de Festes també ha ratificat una subvenció global de 10.200 euros als ens vinculats Germandat dels Cavallers, Colla Rei Barbut i Colla Bacalao; una altra de 4.000 euros per a la Gestora de Gaiates i la Federació de Colles i les ja previstes de 14.000 euros per a cadascuna de les gaiates de la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací