Castelló crea un departament per a assegurar el correcte manteniment del solars

576

Actualitat Diària

La Junta de Govern Local de Castelló ha donat llum verda a la creació d’un programa per al manteniment de solars, un departament que assegurarà que les parcel·les complisquen la normativa municipal pel que fa a la neteja i que permetrà dibuixar un mapa de la situació actual a la ciutat. La nova àrea disposarà d’un equip format per tres professionals, amb un o una tècnic administratiu i un altre d’administració general i un arquitecte o arquitecta tècnic.

La creació del nou departament es podrà fer de manera immediata, doncs les borses de les quals eixirà el personal ja estan constituïdes. Açò permetrà que «ens puguem posar mans a l’obra amb els solars que ja hem detectat que generen problemes i reduir considerablement les molèsties que generen», com ha explicat l’edil delegat de Neteja, Ignasi Garcia.

Així, el personal realitzarà una primera inspecció en què identificarà l’estat de cada solar i si són necessaris treballs de manteniment o de neteja. Després de localitzar el o la titular del terreny i comunicar-li les actuacions que cal fer, el consistori realitzarà un segona inspecció per assegurar que s’han portat a terme.

En cas d’incompliment, el departament tramitarà una ordre d’execució subsidiària per tal de realitzar el manteniment adequat i el o la titular del solar hauran de liquidar els costos dels treballs a l’Ajuntament de Castelló. En cas que no ho facen, s’obrirà un expedient per impagament que pot arribar, en última instància, a l’embargament de la propietat.

Cal destacar que la manca de manteniment de solars agreuja problemes com les plagues de mosquits, que proliferen en generar-se embassaments d’aigües. L’abandonament de parcel·les també incrementa el risc de que es produesquen incendis forestals i empitjora les molèsties derivades de la brutícia.

En paral·lel, l’equip de govern de Castelló també treballa en la renovació de l’ordenança de Neteja i Recollida de Fems, la redacció original de la qual és de l’any 1978. El consistori també contribuirà a l’activació del Pla d’Ecoparcs del consorci de residus C-2, una estratègia que reforçarà les dotacions per assegurar una correcta gestió del voluminosos als municipis que formen part de l’entitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací