Castelló controlarà l’ocupació de les seues platges amb dron i intel·ligència artificial per a evitar concentracions

637

Actualitat Diària

Les platges de Castelló comptaran enguany amb un nou servei de control i detecció de les concentracions de persones per a garantir les distàncies i les mesures de prevenció davant la covid-19. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, han presentat aquest dilluns el nou servei, que combina la ‘vigilància’ mitjançant un dron i la intel·ligència artificial, que estarà en marxa des de demà dimarts fins al 15 de setembre.

Marco ha anunciat que aquest servei de control mitjançant dron és el primer que es posa en marxa a les platges de la província de Castelló. “Tenim unes platges privilegiades amb un gran espai per a poder gaudir sense aglomeracions, però garantirem unes platges segures aquest estiu gràcies a aquest sistema de control de l’aforament en temps real”, ha explicat. L’alcaldessa ha estacat que la posada en marxa des de demà d’aquest servei “és un exemple de la nostra aposta per unes platges segures”.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha explicat que aquest nou servei s’integrarà en el Servei de Salvament i Socorrisme en Platges, sota la coordinació del Cap de Platja i la Direcció del Cap de Protecció Civil. “En el moment en el qual el dron detecte una concentració de persones que puguen no estar complint amb les distàncies de seguretat, enviarà un avís automàtic al pilot que, al seu torn, informarà la Policia Local”, ha explicat.

Aquest sistema de control i detecció de les concentracions de persones a les platges de Castelló s’aplicarà en les tres platges (Serradal, Gurugú i El Pinar) fins al pròxim 15 de setembre amb un horari de 10.00 a 20.00 hores. Es tracta d’un sistema d’intel·ligència artificial, muntat en un RPAS (sistema aeri tripulat per control remot), per a la prestació de les funcions de control i detecció de les concentracions de persones a les platges de Castelló, en el marc de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19.

Aquest servei realitzarà labors de reconeixement rutinari de les platges, amb especial atenció a les concentracions i afluència de banyistes, però també participarà en missions de salvament, ja que compta amb dos flotadors que pot llançar individualment sobre la persona en situació de risc d’ofegament. “Això ens permetrà actuar amb major rapidesa en casos de risc”, ha apuntat Braina.

El dron està específicament dissenyat per al seu ús en platges en serveis com el comptatge de persones, comunicació en temps real, reducció del temps de resposta en salvament i emergències, realitzar ràpides batudes de les zones de bany, posicionament de víctimes, etc.  A més, incorpora un megàfon per a transmetre indicacions als banyistes.

Aquest nou servei es completarà en pròximes setmanes amb un enllaç web a través del qual consultar en temps real l’ocupació de cada sector de les platges de Castelló, així com altres informacions com el color de les banderes que permeten el bany.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací