Castelló incentiva la contractació després de l’emergència sanitària mitjançan una línia d’ajudes

589

Es tracta del Pla d’Impuls a la contractació dotat amb 450.000 euros per a ajudar i incentivar a persones autònomes, microempreses, pimes i entitats de l’economia social

Actualitat Diària

La Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Castelló manté obert fins al pròxim 30 de setembre el termini per a sol·licitar les ajudes de la nova línia de subvencions dins del Pla Castelló Contracta destinada a donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic de Castelló després de l’emergència sanitària i social per la covid-19. Es tracta del Pla d’Impuls a la contractació dotat amb 450.000 euros per a ajudar i incentivar a persones autònomes, microempreses, pimes i entitats de l’economia social per a la contractació de persones en desocupació, renovacions de contractes, ampliació de jornada laboral i el manteniment de l’ocupació de persones incloses en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) amb motiu de l’emergència per coronavirus.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha recordat que aquest pla, emmarcat en el Pla Castelló Contracta, es va posar en marxa com a mesura extraordinària per a activar ajudes especials per al foment de la contractació de persones en desocupació o afectades per un ERTO. “Mantenim oberta aquesta nova línia de subvencions que hem activat amb l’objectiu d’ajudar a les persones autònomes, entitats d’economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 persones emprades amb seu a Castelló a puguen fer front a noves contractacions, ampliacions de jornada o ajudar al manteniment del lloc de treball”, ha indicat Puerta.

El Pla d’Impuls a la contractació consta de dues línies. Una primera línia dotada de 300.000 euros per a noves contractacions, modificació contractual amb increment de jornada laboral o renovació de contracte laboral, inclòs el manteniment de l’ús de persones incloses en un ERTO (tant indefinits com temporals), amb una duració mínima de sis mesos a comptar des del passat 14 de març. Els beneficiaris d’aquesta línia poden ser persones autònomes, entitats d’economia social, microempreses i pimes amb fins a 50 persones treballadores el domicili fiscal de les quals o centre de treball estiga situat a la ciutat de Castelló i reunisquen els requisits determinats en les bases, per haver hagut de tancar o haver tingut pèrdues a causa de la crisi per la covid-19.

La segona línia, dotada amb 150.000 euros, està destinada a fomentar noves contractacions laborals professionals de persones qualificades i vinculades a Castelló que estiguen residint fora de la Comunitat Valenciana o a l’estranger i vulguen retornar. En aquest cas, podran sol·licitar les ajudes les empreses o entitats el centre de les quals estiga situat a Castelló. La contractació de professionals haurà de ser durant un mínim de 18 mesos.

Les sol·licituds, que hauran de dirigir-se a l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Castelló, es presentaran per via telemàtica a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Castelló de la Plana (https://sede.castello.es), en l’apartat de ‘Catàleg de tràmits’, seleccionant en el desplegable l’opció ‘subvenciones’ i, dins d’aquestes, punxant en ‘Ajudes per a impulsar l’ocupació’.

Les bases poden consultar-se a través de l’enllaç bit.ly/basesImpulsCS. Així mateix, les persones interessades poden remetre les seues consultes o dubtes al mail emprendimiento@castello.es o bé dirigir-se als telèfons del servei d’emprenedoria: 680 458 019, 682 752 484, o al 681 378 603.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací