Castelló contra els estereotips i els prejudicis en el Dia Internacional de la Lluita contra el Sida

760

L’Ajuntament participa en una jornada reivindicativa i en la lectura d’un manifest amb els col·lectius i associacions

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló s’ha mobilitzat aquest divendres contra la ‘serofobia’ amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida que se celebra oficialment l’1 de desembre. La Regidoria de Benestar Social i la regidora de Salut, Mary Carmen Ribera, han participat al costat de l’Associació ciutadana contra la SIDA (CASDA), la Fundació Salut i Comunitat, l’associació PATIM, el col·lectiu Castelló LGTBI, Queer-fest, col·lectiu Lgtbiq+ de Castelló i l’Assemblea local de la Creu Roja en diversos actes conjunts que han tingut lloc en la Plaça Major.

Així, des de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, es dóna suport a les accions que s’han celebrat des de les 10 hores. Durant la jornada s’ha instal·lat una taula informativa en la Plaça Major de Castelló, on les diferents ONG’s participants podran resoldre tots els dubtes que es plantegen entorn del VIH. A les 12.00 hores s’ha donat lectura del manifest elaborat per les ONG especialitzades en VIH i que ha comptat amb l’assistència de la regidora de Salut, Mary Carmen Ribera.

Al llarg de la setmana els col·lectius i organitzacions portaran també a cap altres activitats de sensibilització. Amb aquestes accions es vol transmetre la importància de la realització de la prova ràpida de detecció de VIH, de l’accés al PrEP (tractament contra el VIH), així com de tindre a l’abast tota la informació necessària sobre el VIH i MTS. Així mateix, es destaquen com a eixos clau d’aquesta sensibilització l’eliminació de l’estigma, que pot arribar a ser triple en el cas de ser dona, immigrant i LGTB; i la conscienciació sobre hàbits de prevenció i ús del preservatiu.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací