Castelló col·labora amb la Generalitat per a reduir la bretxa digital durant la crisi de la covid-19

970

L’alcaldessa demana ampliar el pla que distribuirà ‘routers’ entre les famílies del parc d’habitatges públics del barri de Sant Llorenç

Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, posa en valor la iniciativa de la Generalitat per a pal·liar la bretxa digital entre les famílies que resideixen al parc autonòmic d’habitatges públics del barri de Sant Llorenç amb el repartiment de routers. Un projecte pilot que Marco ha sol·licitat ampliar a la resta de la ciutat per a dotar d’internet a altres famílies en risc d’exclusió, especialment les que tenen fills en edat escolar i no poden accedir a la formació online. Al mateix temps, l’alcaldessa ha oferit la total col·laboració dels Serveis Socials de Castelló per a la detecció de les famílies en situació de bretxa digital, accentuada amb el confinament de la població derivat de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19.

El projecte de distribució de routers entre famílies vulnerables per a pal·liar la bretxa digital s’ha abordat aquest matí en una reunió telemàtica mantinguda per l’alcaldessa de Castelló i els alcaldes dels altres sis municipis beneficiaris amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

“Facilitar l’accés a internet a les famílies més vulnerables és una bona iniciativa de la Generalitat, la pose en valor i oferisc total col·laboració de l’Ajuntament per a posar-la en marxa. A més, demane anar més enllà del parc d’habitatges públics i ampliar el projecte a la resta de la ciutat per a aconseguir reduir la bretxa digital entre els qui més el necessiten”, ha apuntat Marco. “A Castelló tenim localitzades altres famílies amb fills, al marge de les quals resideixen en habitatges públics, que tampoc poden accedir a la xarxa i és important ajudar-los en moments com el que estem vivint”, ha indicat.

Sobre la base de la iniciativa de la Generalitat, en les pròximes setmanes es repartiran 700 routers entre famílies vulnerables que resideixen en habitatges públics de la Generalitat per a pal·liar la bretxa digital. Castelló és l’única ciutat de la província on s’implantarà el pla, junt a Alfafar, Sagunt, Alcoi, Elx, Elda i Monòver. Amb l’ajuda dels ajuntaments, es detectaran les famílies beneficiàries i es distribuiran els equips en funció de les necessitats, sense que hi haja a priori una quota prefixada per a cadascun dels municipis.

Es tracta d’un projecte pilot que dotarà de routers a famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar que no disposen de connexió a internet per a facilitar la seua activitat educativa mentre es mantinga aquesta situació excepcional, així com tasques de teletreball. A més, també permetrà a persones vulnerables tindre accés a l’administració electrònica en un context de confinament.

Els routers, adquirits per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Generalitat (DGTIC), aniran acompanyats d’un bo d’internet de 50 GB al mes gratuït durant els mesos d’abril, maig i juny.

“L’accés a internet és cada dia més imprescindible i en aquesta època d’estat d’alarma encara més, convertint-se en un servei bàsic. Ho continuarà sent quan remeta la crisi i en aquesta línia treballarem”, ha assegurat el vicepresident segon del Consell. En aquest sentit, la consellera d’Innovació ha explicat que “l’objectiu, i més en les circumstàncies en les quals ens trobem, és el d’apostar per la igualtat digital d’oportunitats, en aquest cas, en l’accés a la informació, a la formació i als serveis online que aquestes famílies no es poden costejar”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací