Castelló aprova el projecte definitiu del CEIP Herrero per 3.3 milions d’euros

732

El nou edifici està concebut fomentar l’ús racional de l’energia i l’accessibilitat i la seguretat de les aules

Actualitat Diària

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte definitiu del CEIP Herrero, un estudi que detalla les característiques del futur centre educatiu que forma part del pla Edificant. La renovació té un pressupost de 3.357.000 euros i comprén la redistribució i reforma de les cinc plantes de l’edifici, el qual complirà amb la normativa d’evacuació després de les obres.

Una de les principals apostes del projecte elaborat per l’UTE Nou Herrero és l’estalvi d’energia i aïllament tèrmic del centre per a aconseguir un «ús racional de l’energia necessària per a l’adequada utilització de l’edifici». Així doncs, l’aïllament està concebut per aconseguir el benestar tèrmic en totes les èpoques de l’any. Les característiques d’aquesta cobertura permeten reduir el risc d’aparició d’humitats de condensació que puguen afectar-la.

Amb la finalitat d’obtenir un millor assolellament, les aules s’orienten a sud. A més les finestres estaran dotades de “brise-soleil” per a protegir certs espais del sol en les hores de major intensitat. A més a més, part del pati estarà cobert per un porxo (situat al costa de la cuina) per generar zones d’ombra a l’espai d’esbarjo.

Els arquitectes també han tingut en compte el tractament dels ponts tèrmics per a limitar les pèrdues o guanys de calor. L’edificació projectada disposarà d’un sistema de control que permeta ajustar l’encesa a l’ocupació real de cada zona, així com d’un sistema de regulació que optimitze l’aprofitament de la llum natural.

En nom de l’accessibilitat Els nuclis de comunicacions de l’edifici s’han disposat de tal manera que es reduïsquen el màxim possible els recorreguts d’accés a les aules i es renovarà l’ascensor que comunica les cinc plantes del centre, amb l’entrada per carrer Herrero. Així mateix, la creació de dues aules polivalents a les plantes quarta i cinquena de l’edifici té com a objectiu afavorir el desenvolupament de metodologies d’aprenentatge actiu.

Pla d’execució, per a febrer

Amb el projecte base ja aprovat, la concessionària disposa d’un termini de dos mesos per a completar el pla d’execució del nou Herrero, en el qual s’inclouran procediments i terminis per a la construcció. D’aquesta manera, a partir de l’aprovació per part de la junta de govern al febrer d’aquest pla d’execució, el consistori podria encetar la licitació de les obres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací