Castelló apostarà pel drenatge sostenible per transformar la ciutat en verd i millorar la gestió integral de l’aigua

721

El regidor de Transició Ecològica presenta una nova guia de sistemes de drenatges sostenibles que garanteixen una gestió més útil de les aigües pluvials

Actualitat Diària

Els sistemes convencionals d’alleujament de la pluja es presenten com a insuficients davant un escenari de canvi climàtic i increment de les precipitacions. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha presentat aquest divendres davant tècnics de diverses administracions i agents del sector una nova guia de sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS), que milloren la gestió dels recursos pluvials.

“És un text molt pioner en aquesta matèria i una eina per a avançar cap a un model de ciutat més ecològic, que faça una gestió de les aigües pluvials més útil. També per a canviar el paradigma urbanístic que tractava l’aigua com un residus, que la feia córrer per a allunyar-la de la ciutat, i que la utilitze com un bé comú necessari per a la via. La guia és un molt bon resultat de la direcció de Serveis Urbans de l’Ajuntament de Castelló”, ha explicat el regidor de Transició Ecològic en la presentació, qui ha estat acompanyat pels tècnics Cristóbal Badenes i Inés Beltrán.

Els sistemes SUDS aporten una solució per a la gestió de l’aigua de pluja des d’un enfocament més amable amb la naturalesa. Les tècniques que recull reprodueixen el cicle hidrològic natural previ a la urbanització, amb estructures permeables que permeten realitzar una gestió més sostenible de les aigües de pluja disminuint l’escolament superfície, tant en origen com durant el seu transport i en destinació, a fi d’incrementar la infiltració en el terreny i ampliar la qualitat dels abocaments d’aigua.

La guia municipal contempla projectes SUDS ja realitzats per l’Ajuntament, mesures, tècniques i dissenys. La presentació de la guia també ha comptat amb la realització d’un curs sobre aquests sistemes, a càrrec dels experts Sara Perales Pomparler i Ignacio Andrés Doménech. Entre altres actuacions cal destacar parterres inundables, comptes vegetals, aiguamolls artificials, aljubs, paviments permeables o escocells estructurals.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací