Castelló aportarà noves idees a la nova ordenança sobre esdeveniments massius que promou la Federacions de Províncies

Marco considera que l'experiència de la cituat en festes com la Magdalena pot resultar compartida amb altres ajuntaments de tota Espanya

1146

ActualitatDiària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit hui la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La reunió ha acordat avançar en el desenvolupament de recomanacions de seguretat per als grans esdeveniments que organitzen els municipis en els quals existisca una aglomeració de persones. Per a açò, s’està comptant amb l’experiència dels forces i cossos de seguretat de l’Estat i de les Policies Locals. Diversos professionals han comparegut en la reunió per a aportar la seua visió sobre aquest tema.

La FEMP està promovent la creació d’una nova ordenança reguladora de la celebració d’espectacles, activitats recreatives i actes públics. “La ciutadania està demandant una major seguretat i els ajuntaments som les institucions més properes i les que resolen d’una manera més ràpida i eficient l’exigència d’un major benestar”, apunta Marco qui assegura que l’Ajuntament de Castelló participarà de forma activa en el procés d’elaboració de l’ordenança.

Marco ha destacat que els actes amb assistència massiva de persones deuen comptar amb la màxima coordinació. L’alcaldessa considera que l’experiència de Castelló sobre la seguretat en els espais públics, amb dispositius especials com el de les festes de la Magdalena, pot resultar compartida amb altres ajuntaments de tota Espanya. En aqueix sentit, des de l’Ajuntament de Castelló es realitzaran aportacions tècniques al grup de treball creat per a impulsar la nova normativa. El document tipus es basa en l’experiència de l’ordenança de cavalcada segura, que també es va impulsar des de la presidència de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut el futur conveni marc de col·laboració entre la FEMP i la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (Unijepol). Entre els objectius de l’acord estan els de potenciar la cooperació en accions de formació dirigides a agents de les Policies Locals i altres empleats públics locals; assessorar en els àmbits de seguretat local i seguretat vial; intercanviar documentació i informació que es considere rellevant; i organitzar d’esdeveniments destinats als responsables polítics i els professionals de la seguretat local.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací