Borriana presenta una nova edició de la Volta a ler Ermites que tindrà lloc el 26 de gener

709

Actualitat Diària

La regidora de festes de l’Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, juntament amb el president de la Falla Don Bosco, Emilio Morcillo i el delegat responsable de la Volta a les ermites, José Juan Nebot, han presentat avui en el consistori la XXI edició de la Volta als Ermites que tindrà lloc diumenge que ve 26 de gener.

La ruta de les ermites de Borriana és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco amb el patrocini de l’Ajuntament de Borriana i reuneix nombroses persones.

Lluïsa Monferrer ha assegurat que aquesta iniciativa “ja s’ha convertit en una tradició a la nostra ciutat que marca l’inici de les festes de Sant Blai”, i ha agraït “l’esforç i el treball que durant tants anys realitzen des de l’equip organitzador de la falla Don Bosco per a consolidar-la i, el que és més difícil, per a mantenir l’elevat nivell de participació que va en augment any rere any”.

Sobre aquest tema, ha destacat l’arrelament de la Volta a les ermites, demostrat amb el “massiu seguiment tant dels veïns i veïnes de Borriana com d’altres persones de localitats veïnes que cada any continuen sumant-se a la iniciativa”. A més ha indicat que moltes poblacions, “han adoptat aquesta mateixa manera de recórrer les ermites dels seus termes municipals”.

La regidora també ha posat en valor que la ruta de les ermites és un esdeveniment que col·labora en “la promoció i revaloració del patrimoni cultural de Borriana a partir de la creació d’un circuit que enllaça les ermites del terme municipal”, i ha recordat que està declarada ‘Itinerari d’interès turístic local’ de la Comunitat Valenciana.

La caminada, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar, permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses en el terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, la Misericòrdia situada en el paratge natural del Clot de la Mare de Déu, Ecce Homo i la Sagrada Família en les Alqueries del Ferrer.

Durant el recorregut, també es pot comprovar la presència d’alqueries, pous, séquies i diverses construccions que conformen un paisatge molt particular.

La caminada, segons ha detallat José Juan Nebot, començarà a les 8h del matí, just a les portes del casal de la Falla i del col·legi Salesians, i estarà encapçalada per les Reines Falleres de la ciutat, representants de la corporació municipal i les Falleres Majors de la Falla. S’iniciarà amb el desdejuni de fartons i xocolate just abans de l’eixida, prevista a les 8.30h.

Emilio Morcillo ha explicat en la presentació que esperen la participació de “més de 800 persones” i també ha assenyalat que, durant aquesta setmana, els interessats podran inscriure’s en el casal de la falla Don Bosco, des d’avui dilluns i fins al divendres 24 de gener, en horari de 17h a 20h.

“Amb un preu de tan sols sis euros -ha exposat- s’inclou la samarreta commemorativa de la Volta, a més de la credencial, el certificat de la prova i els avituallaments que hi haurà en cadascuna de les ermites, el desdejuni just abans de l’eixida, l’esmorzar a l’ermita de Santa Bàrbara i el cafè que s’oferirà a Sant Gregori”.

José Juan Nebot ha agraït la col·laboració de les prop de quinze empreses i marques que fan possible la Volta, així com a l’Ajuntament per col·laborar en l’organització i també en la confecció i pagament de les samarretes commemoratives.

Finalment, Lluïsa Monferrer i els representants de la Falla han animat la ciutadania a participar en una jornada “tan especial”, i han mostrat el seu desig que, en la XXI edició, la participació siga “encara més massiva” i la Volta a les Ermites “continue sent un referent per a centenars i centenars de persones tant de Borriana com dels pobles de la rodalia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací