Borriana finalitza la plantació de la carrasca al jardí del Pla que substituiex l’antic cedre

788

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Borriana ha finalitzat la plantació de la carrasca (Quercus Ilex) al jardí del Pla que substitueix el cedre malalt que es va eliminar després diversos intents en va per recuperar-lo. La plantació de la nova espècie s’ha reforçat amb un canvi de substrat en la base de la mota, i s’afig la planificació de regs setmanals.

Per a substituir l’exemplar del cedre s’han valorat altres espècies i finalment s’ha optat per una alzina, un arbre de fulla perenne nadiu de la regió mediterrània de talla mitjana i baixa, que pot assolir una altura de 16 a 25 metres i que de jove sol formar mates arbustives.

Cal recordar que al novembre de l’any passat, el consistori va decidir talar el cedre situat al jardí del Pla afectat pel fong Phytophtora que havia provocat la dessecació i necrosi de les branques, així com un creixement molt irregular de l’arbre, i que suposava un risc per a la seguretat de les persones usuàries de la zona enjardinada. Abans de talar l’arbre, es va tractar de recuperar en diverses ocasions per Cespa SA, amb podes de sanejament i aplicacions de tractaments fungicides per a les afeccions,

L’empresa Ferrovial, concessionària del servei de jardineria de Borriana, ha realitzat tant els treballs d’eliminació del cedre com de la plantació de la carrasca.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací