Bonig (PP) acusa a Puig “d’ocultar dades sanitàries als valencians en la segona onada”

657

Actualitat Diària

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha acusat a Puig de “haver mentit i ocultat dades als valencians” sobre la incidència de la segona ona de la pandèmia i ha demanat a Puig que “digui la veritat respecte a la incidència perquè la Comunitat Valenciana és, en l’última setmana, la que pitjors dades aporta a nivell nacional amb més hospitalitzacions, més ingressats en l’UCI i major taxa de positivitat”.

Per a Bonig, “la improvisació de Puig provoca que la pandèmia es dispari en la Comunitat i que hàgim perdut diversos mesos per la seva falta de gestió”.

Respecte a les mesures restrictives adoptades ahir per Puig que “volem saber qui ha proposat aquestes mesures, quins experts i sobre la base de quins criteris. La gent està desconcertada, perquè Puig ha estat ocultant dades, dient que érem dels quals millor estàvem i ha creat una falsa sensació que estàvem bé”.

En aquest sentit, Bonig ha demanat a Puig que “no responsabilitzi a la gent, parli amb claredat i digui la veritat per una vegada. Estem parlant de salvar vides. Està bé dir-li a la gent que ha de ser responsable però ha de dir la veritat. En els últims set dies, la Comunitat Valenciana és la que més hospitalitzacions té per Covid segons dades del ministeri. A més, som la primera comunitat amb més ingressos en UCI. Els hospitals estan col·lapsats. En la taxa de positivitat també som líders, el 15,8%, mentre que la mitjana nacional és del 8%. Volem que Puig no enganyi i digui la veritat”.

La líder popular ha indicat que “han arribat tard. Des de fa temps li venim demanant que faci més test, el pla d’antígens ràpids en les farmàcies, la reforma de l’atenció primeria, un pla de vacunació…. No ha fet res i ara la Comunitat és líder en UCI, hospitalitzacions i taxa de positivitat. El problema és perquè segueix sense dir la veritat i qui li està assessorant. És greu crear falses expectatives és greu. Els pròxims dies seran molt complicats. Els valencians demanem la veritat, decisió i valentia. Això és indignant perquè hi ha una sensació de desistiment total i absolut també a nivell nacional. La coordinació i la competència en la matèria és del senyor Sánchez. A menys d’una setmana els ciutadans no saben per on anar. El moment és dur i difícil però així no es pot actuar, amb 17 formes diferents d’afrontar el Nadal”

Hospital de la Ribera col·lapsat

D’altra banda, Isabel Bonig s’ha referit també en la roda de premsa a la greu situació que travessa l’Hospital de la Ribera. “Des del PP hem demanat blindar per llei el pressupost de la sanitat pública valenciana i també la construcció d’un centre sociosanitari a la Ribera Baixa perquè el Hospìtal d’Alzira està col·lapsat. No entenem per què l’esquerra no vol millorar la sanitat i vota en contra en els pressupostos de la construcció d’un complex sanitari a la Ribera Baixa”.

Isabel Bonig considera que “l’Hospital de la Ribera està abandonat. Els treballadors es van manifestar clamant pels mateixos drets laborals i socials que a la resta del personal sanitari. Puig és un mentider compulsiu que els ha enganyat. Els va prometre molt i després no els ha fet res”.

Responsabilitat per a indemnitzar a la concertada

Isabel Bonig també ha anunciat una nova sentència contra la política educativa de Puig i Marzá. “És del Suprem que rebutja el recurs de cassació a la sentència del TSJCV interposada per tres diputats populars pel reglament de concerts educatius. La sentència, interposada pel PP, ratifica la del TSJCV i declara que el govern de Puig va coartar la llibertat dels pares per a triar el tipus d’educació que volen per als seus fills i que la seva política lingüística és il·legal i contrària a la normativa estatal. Això diuen les sentències del Suprem que ratifica la que guanyem en el TSJCV. Ara s’entenen les ànsies de l’esquerra per controlar no sols a la fiscalia sinó també al poder judicial. Tracten de vulnerar el que guanyem en els tribunals. La Llei Celaá se salta aquestes sentències. Com ha fet Puig amb la seva llei de plurilingüisme”.

“També ara hi ha una responsabilitat patrimonial. Es parla de vint milions d’euros per a indemnitzar els concerts que va llevar per sectarisme. Qui els pagarà? Ho pagarà Puig de la seva butxaca pel perjudici que ha causat als col·legis i als pares pel seu sectarisme? Volem saber qui ho pagarà”, ha afegit.

Finalment, Bonig ha recordat que “el partit que ha defensat la llibertat dels pares és el PP i ha acudit als tribunals és el PP. Aquest és els diners millors invertits, el de la defensa de la llibertat educativa”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací