Bonig demana a Puig que sol·liciti l’ajuda de l’Exèrcit i el sector privat per a aplicar les vacunes

709

Actualitat Diària

La presidenta regional del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat avui a Puig que sol·liciti l’ajuda de l’Exèrcit i el sector privat per a aplicar les vacunes en la Comunitat.

La líder popular ha assenyalat que en la Comunitat Valenciana “estem amb els pitjors índexs a nivell nacional, tant en ocupació llits UCI per covid, com en ingressos hospitalaris o en taxes de positivitat. Estem batent tots els rècords. Nosaltres, davant la passivitat de Puig, continuem oferint solucions i proposant mesures per a conjuminar esforços”.

Bonig ha assenyalat que “això no va de propaganda ni d’anuncis. Això va de salvar vides. El pla de vacunació, hem rebut 61.225 dosi, però si no les posa no serveix de res. No n’hi ha prou amb anunciar un pla de col·laboració amb la privada, el problema és que es queda en un titular. Els anuncis de Puig tenen les potes molt curtes i ho estem veient. Només s’ha administrat un 14% de les vacunes que han arribat. Com no hi ha pla de vacunació nacional i Puig no executa res, avui el PP no sols critica, no som com ells, venim a ajudar. Avui li suplico a Puig que en el pla de vacunació, a part de posar tots els recursos públics i privats a la seva disposició, demani la col·laboració de l’Exèrcit. Cal posar tots els mitjans al servei de la vacunació dels valencians per a salvar vides. Qualsevol avançament en el pla suposa evitar contagis i salvar vides. Puig ha de sol·licitar l’ajuda de l’exèrcit i del sector privat”.

Isabel Bonig ha indicat que “no es coneix el pla de vacunació de Puig. Els sanitaris estan exhaustos i a la gent no se’n diu. El sistema està desbordat i no es pot tornar a fallar també amb la vacunació. Demanem poder fer test d’antígens en les oficines de farmàcies i tots els recursos per a vacunar als alacantins, valencians i castellonencs, establir un pla i facilitar l’ajuda de l’Exèrcit”.

Explicacions per la condemna a empresa germà Puig

La presidenta popular ha assenyalat respecte a la resolució condemnant a l’empresa del germà de Puig, que “volem saber qui d’À Punt es va reunir amb ell i que es donin explicacions polítiques. En les Corts s’han fet comissions de recerca de tot en el passat i ara, el govern que deia que venia a aixecar la hipoteca reputacional, es nega a donar explicacions quan sabem el que sabem amb una resolució de condemna. Han de donar explicacions i no val que digui el president que res té a veure. Exigim responsabilitats polítiques i que es donin explicacions en les Corts. Puig, per una vegada en la seva vida, hauria de donar exemple del que tant exigia als altres”.

Isabel Bonig ha indicat que “en l’actual situació, la falta de coordinació en la segona ona és d’una irresponsabilitat absoluta. Té delicte això de la cavalcada i té delicte que s’enredi un govern entre si enmig de la pitjor crisi sanitària. El govern del Titanic és zero responsabilitats, zero mesures. Mai hi ha ningú ni a l’ajuntament ni en la Generalitat que doni la cara davant els continus escàndols. Són incapaços de complir les seves pròpies normes. Hi ha gent passant-ho molt malament, arriscant el seu patrimoni, que compleix la normativa i veu com les administracions se salten les lleis i damunt són incapaces de demanar perdó i assumir responsabilitats”.

Catalá: “No ens serveix que es passin la pilota els uns als altres”

Per part seva, la portaveu popular a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat responsabilitats a Ribó i a Puig per la cavalcada dels Reis Mags que va incomplir la normativa i les mesures de seguretat. En una situació d’extrema sensibilitat, es va depassar el topall de 150 persones i demanarem explicacions. No ens serveix que es passin la pilota els uns als altres”.

En aquest sentit, Catalá ha assenyalat que “hi ha dos responsables: el senyor Ribó com a organitzador i el senyor Puig que degué advertir a l’ajuntament i evitar-lo”.

“No estem davant un tema puntual, sinó una falta de responsabilitat manifesta que ha de tenir les seves conseqüències. Denunciarem a l’Ajuntament davant la Conselleria de Justícia per incompliment de les disposicions que regulen l’aforament d’espais. També hi ha un incompliment del senyor Puig que degué vetllar pel compliment del reglament de Sanitat i degué advertir a l’ajuntament perquè adoptés mesures. Hi ha una doble responsabilitat i ningú pot quedar eximit. Dels organitzadors i d’aquells que aquest mateix matí van anunciar més mesures restrictives a nivell autonòmic i no van fer res”, ha afegit.

Per Catalá, “no es pot atacar a organitzadors privats però quan és una administració pública qui se salta les normes miren cap a un altre costat. No deixarem que passi ni que quedi impune. Esperem que no calgui lamentar un repunt de casos a la ciutat en una setmana. No comprenc que ningú en la Generalitat advertís que s’anava a produir un problema. A Ribó no li servirà de res el seu escapismo habitual. No ha de quedar impune per aquesta greu irresponsabilitat”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací