Bonig critica que Puig mantingui centres de salut tancats

537

Actualitat Diària

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha criticat que Puig “mantingui centres de salut tancats mentre tota la resta està obert”.

La presidenta popular ha mantingut una reunió a Castelló amb el president provincial Miguel Barrachina i el grup municipal del PP Castelló encapçalat pel seu portaveu Begoña Carrasco, i, posteriorment, han realitzat una visita a diversos establiments del centre de Castelló on han constatat la gravetat de la situació “perquè les ajudes no els arriben”.

Isabel Bonig ha manifestat que “el PP és qui presenta proposicions, plans d’actuació i mesures per a tenir en compte al comerç i les pimes en la reactivació econòmica. Hi ha una alternativa clara al desgovern i falta de gestió i menfotisme de l’alcaldessa Amparo Marco a nivell municipal i de Puig a nivell autonòmic. Si el PSOE no accepta l’ajuda del PP en un moment tan delicat és per sectarisme. No poden dir que no estem a l’altura.

Bonig ha indicat que “no és veritat que tinguem la millor sanitat pública. Tenim magnífics professionals però falla la gestió. Reclamem que s’obrin els quatre centres de salut de Castelló que romanen tancats. No s’entén que els col·legis, jutjats, mercats o centres comercials estiguin oberts, però els centres de salut tancats i el responsable és Puig”.

“A més -ha continuat- la província de Castelló lidera tots els ránkings en llista d’espera quirúrgica. Primer l’Hospital comarcal de Vinaròs i el segon l’Hospital Provincial amb llistes d’espera interminables. Tot per la nefasta gestió de Puig i la seva consellera Barceló quan estem parlant de salvar vides. Aquí va venir el president amb els seus Ximoanuncios i va prometre que l’Hospital General s’ampliaria. Ara es retarda fins a l’estiu de 2022. Si és incapaç de construir un hospital almenys li demanem que adeqüi el Centre de Tecnificació de Vila-real per a habilitar allí llits UCI i evitar que ens enxampi la quarta ona amb falta de llits per la pressió sanitària com va ocórrer al gener amb la tercera ona. Perquè els hospitals de campanya no valen com demostren la falta d’informes per a avalar que reuneixen tots els requisits tècnics. De fet a Castelló l’hospital de campanya es va convertir a casa refugi de gats abandonats”.

La presidenta popular ha demanat que “els diners previstos per a la rehabilitació de l’edifici de Correus i de l’Edifici Borrull a Castelló, entorn de 17 milions, es destini a qüestions socials i a la reactivació econòmica. Estem en un moment molt delicat i cal prioritzar. Cal donar ajudes directes en vena, eliminant traves burocràtiques, a les petites i mitjanes empreses, comerços, hostaleria i restauració. La prioritat de qualsevol governant ha de ser salvar vides i l’economia. Els 17 milions d’euros en lloc d’un edifici nou i més funcionaris, als qui pitjor l’estan passant”.

Bonig ha indicat, respecte a la vacunació que, “van prometre que a l’estiu estaria el 70% de la població vacunat i ara ja sabem que no serà així. Ens preguntem com és possible que els estrangers puguin arribar aquí però nosaltres no puguem sortir a Terol o Conca. Volem agilitat, criteris homogenis, coherència, que vinguin les vacunes i més coordinació per a evitar l’indigne de l’última tanda de vacunació als docents. Puig té un problema de gestió del seu govern que repercuteix en la salut de la població”.

“Puig es deixa estafar per Sánchez”

Per part seva, el president provincial del PP Miguel Barrachina ha assenyalat que dels 7.000 milions d’euros previstos pel govern d’Espanya per a les comunitats autònomes, d’aquests haurien d’arribar 92 milions a la província de Castelló. Li demanem a Puig que no es deixi estafar de nou per Pedro Sánchez com ha ocorregut amb el finançament o amb les vacunes i que arribi al teixit productiu el que ens correspon”.

Begoña Carrasco, portaveu popular a l’Ajuntament de Castelló, ha assenyalat que “la gestió dels governs d’esquerres en aquesta crisi ha estat trista i pobra. Han desviat 4.000 vacunes de Castelló a altres províncies. Aquí som els últims i només es preocupen dels seus sous i de les seves butaques”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací