Boluda explica que l’AVE suspén als polítics i anuncia un acte per a ficar pressió pel Corredor

888

Rafa Mezquita/Actualitat Diària

La inestabilitat política que ha viscut Espanya en l’últim any i el desenvolupament del Corredor Mediterrani han sigut els dos temes a tractar en l’assemblea general de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) que ha tingut lloc aquest dilluns en la capital del Túria.

El president del lobby, Vicente Boluda, ha reconegut en el seu discurs que els empresaris valencians “suspenen” als polítics valencians i espanyols en l’enquesta que realitzen amb motiu d’aquesta assemblea.

Els empresaris consideren, segons les dades d’aquesta enquesta, que la progressió econòmica d’enguany serà pitjor, però al seu torn consideren que continuarà augmentant l’ocupació i la facturació. D’aquesta forma, una de les frases més repetides per Boluda ha sigut demanar estabilitat al poder polític.

A més, Boluda ha posat el focus en el desenvolupament del Corredor Mediterrani: ”Continuarem insistint amb el projecte, perquè creiem que executar la infraestructura no sols és qüestió de competitivitat, sinó, cosa que és més important, de cohesió territorial i social”.

En aquest sentit, el president de l’entitat empresarial, ha avançat un dels nous reptes d’AVE que se centrarà en “una Fundació per a impulsar la tecnologia, la innovació i la investigació, des de la Comunitat Valenciana per a la resta d’Espanya”.

Per a finalitzar el seu discurs, Boluda ha anunciat una assemblea de l’associació d’empresaris valencians a Madrid amb l’objectiu de reivindicar el Corredor Mediterrani en la capital del país. Servirà per a “implicar a tots els actors en la seua implantació i buscar nous reptes per a la infraestructura”.

Felipe González demana “no tornar al passat”

Com a nota destacada, en aquesta ocasió ha sigut l’expresident del Govern, Felipe González, l’agent convidat. En l’acte ha coincidit amb els seus companys en el partit, el President Ximo Puig i el conseller Arcadi España.

Durant la seua intervenció, el expolítico ha demanat “diàleg i consens perquè Espanya puga afrontar en els pròxims anys nous reptes i desafiaments econòmics”. A més, González ha demanat reformes estructurals “que se cenyisquen a l’època actual i no a les bases del creixement passat. En aquest cas, no haurem superat encara les ferides de la crisi”, ha sentenciat.

Puig agraeix la labor d’AVE en el Corredor

Per part seua, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat el “paper fonamental” del diàleg “per a articular la convivència a Espanya des de la justícia i des de l’equitat”. El titular del Consell, qui ha recordat que la Comunitat Valenciana té “molts reptes pendents”, ha assegurat que la societat “no pot romandre callada enfront d’una injustícia com és el finançament autonòmic, la infrainversión o el deute històric”.

Puig ha subratllat el paper d’associacions com a AVE, que “alcen la mà” i recorden que existeixen altres realitats a Espanya, així com en la “conscienciació” de la societat respecte als problemes de la Comunitat Valenciana. En aquesta tasca, ha indicat que sempre comptaran amb la “col·laboració” de la Generalitat.

A més, ha agraït el treball de l’entitat en la seua reivindicació del Corredor Mediterrani, al mateix temps que ha recordat que hi ha “un altre corredor que és el del futur, vinculat a la Intel·ligència Artificial, a la robotización i a tot allò que és la digitalització i la nova economia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací