Benicarló va obrir ahir dilluns el Mucbe, coincidint amb el Dia Mundial dels Museus

649

L’accés esta limitat al 30%, amb un màxim de 80 persones

Juan José Benito/Actualitat Diària

Les portes del Museu de la Ciutat de Benicarló (Mucbe) es van obrir ahir dilluns, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

El museu s’ha adaptat als requisits i recomanacions oficials per a minimitzar els riscos de contagi de la Covid-19 i l’ accés de visitants esta limitat al 30% de l’aforament, amb un total màxim permés de 80 persones simultàniament.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha explicat que “des que vam entrar en la Fase 1 de desescalada hem estat treballant per tal de complir tots els requisits i recomanacions de les autoritats sanitàries i poder obrir amb totes les garanties de seguretat”.

La reobertura del Mucbe s’ha fet amb unes condicions d’higiene i seguretat “molt estrictes per tal de minimitzar els riscos de contagi de la Covid-19”, deia el regidor. Unes condicions que afecten tant als visitants com al personal treballador del centre i que inclouen, entre d’altres, la limitació de l’aforament al 30% en totes les sales del museu, de forma que en tot l’edifici no es podran concentrar més de 80 persones simultàniament.

Paral•lelament, l’ús de l’ascensor quedarà restringit a les persones amb mobilitat reduïda i els lavabos seran d’ús exclusiu per al personal treballador, que haurà de fer servir obligatòriament mascareta.

També les tasques de neteja s’incrementaran i s’ha instal•lat una pantalla protectora de metacrilat al mostrador principal.

Per tal de garantir la desinfecció diària, l’horari s’ha reduït i serà de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

Les exposicions que es poden visitar son Ceramistes contemporanis castellonencs, Finlàndia crea i l’exposició permanent de l’obra de Fernando Peiró Coronado.

Per últim, Mancón apuntava que “de moment no podrem complir el programa d’exposicions tal i com l’havíem planificat”, afegint que “adaptarem el calendari a aquesta nova situació i intentarem traslladar les inauguracions a finals d’any, sempre que les circumstàncies ho permeten”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací